Buna ziua,
As vrea sa va solicit un sfat in urmatoarea privinta:
O sora a mea este casatorita cu un cetatean canadian. Au locuit in Romania mai multi ani. Au locuit in Canada 3 ani si s-au intors in Romania in martie 2013.
Acum are in plasament 2 copii de 4 si 5 ani. Acesti copii au fost abandonati de parinti. S-au facut mai multe intentii de plasament/adoptie care nu au reusit.
Sora mea a luat in plasamant acesti copii de aproximativ 7 luni.
Cand i-a luat in plasament si-a manifestat dorinta de a incepe procedura de adoptie cat de curand posibil. Acum este in proces de acreditare pentru adoptie.
Problema este ca DEpartamentul de Protectie a Copilului din judetul in care locuieste sora mea, a transmis dosarele acestor copii mai departe pentru a putea fi dati in adoptie internationala. Se pare ca deja ar fi aparut un cuplu care s-a interesat de copii.
Copiii acestia au trecut prin niste traume foarte mari in scurta lor viata, trecand prin mai multe 'familii' si intentii de adoptie. Spre exemplu, cand stiu ca trebuie sa mearga la Departament pentru orice, sunt asa de stresati incat uneori se blocheaza si nu mai pot vorbi chestiuni foarte simple.
Fetita de 4 ani din cand in cand intreaba daca documentele ei sunt stabile sau nu (la 4 ani eu nu aveam habar de faptul ca pot fi luat din familie...).
Copiii se simt foarte bine cu sora mea. Noi, restul familiei 'i-am adoptat' si se simt foarte bine cu noi. Atat sora mea si sotul ei, cat si noi ceilalti ii iubim efectiv si dorim ca ei sa ramana in familia noastra.
As vrea sa va intreb daca ce se poate face pentru ca procesul de adoptie internationala sa fie oprit.
Ce ar putea face sora mea pentru a se asigura ca acesti copii vor ramane cu ea.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat specializat in astfel de cauze.
Este posibil ca sora dumneavoastra sa adopte copiii dar trebuiesc vazute toate actele si sa se stabileasca situatia de fapt si de drept in aceasta speta.