avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea angajatului în caz de dizolvare voluntara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea angajatului în caz de dizolvare voluntara

Bună ziua. Sunt directorul general al unui SRL cu mai mulți asociați, care doresc să închidă firma. Precizez de asemenea că sunt insarcinata și am anunțat asta conform legii, dar aș dori să știu când vor avea dreptul să ma concedieze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 21 Iulie 2018
Din momentul in care AGA decide dizolvarea ar trebui sa va comunice instiintarea de preaviz.
Dacă firma are datorii către diverși furnizori, mai puțin către stat mai este valabil acest lucru?
Pentru concediere, procedura este aceeasi.

Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emiterea si eliberarea adeverintei de vechime si adeverintei de somaj.
Multumesc pentru răspuns. Mai am o întrebare. Dacă apuc sa intru în concediu prenatal și firma se închide, ce se va întâmpla cu concediul medical? Cine îl plătește?
Concediu medical, in speta, se achită din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma+somaj salariat Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, O firma cu un angajat vrea sa inchida firma. Poata sa trimita salariatul in somaj? Care e procedura? (vezi toată discuția)
Firma lichidare si dizolvare, desfiintare post, intrare in somaj? tudor_25 tudor_25 Buna ziua. Unui administrator care este si angajat i se poate desfiinta postul avand in vedere ca firma este in procedura de lichidare si dizolvare ca sa ... (vezi toată discuția)
Salariata in concediu cu risc maternal intr-o i.i. care este nevoita sa se inchida P_VERONICA P_VERONICA Buna ziua, avem un caz cu o salariata in concediu de risc maternal. Intreprinderea Individuală unde este angajata, din motive economice se inchide. Care este ... (vezi toată discuția)