avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Separare bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Separare bunuri

Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate face separare de bunuri la notar, si daca in urma acesteia pot cumpara un imobil pe numele meu care ulterior nu ar putea fi luat din cauza datoriilor sotului. El a fost intr-o firma inainte sa ne casatorim si de acolo au aparaut ceva datorii si este un proces . Vrem sa ne luam o casa pe numele meu facand inainte separare de bunuri, dar ne e frica sa nu ajungem candva sa ne execute din cauza datoriilor lui....
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 18:20, 21 Iulie 2018
"Transmutatia" nu există nici in dicționarul juridic.
Nu mai dezinformati si nu mai inventati termeni total neadecvati situației.
Sunteti intr-o gravă eroare.
Definitia termenilor juridici se ia din lucrarile de specialitate.

Deoarece... in Romania NU EXISTA un dictionar juridic.
(Exista niste glosare primitive, gen Sauleanu, Hanga, etc.)
Nu aveti de unde sa luati definitia din dictionar juridic, deci v-am prins cu ocaua mica.

Dar confuzia dvs este plauzibila deci "va acord beneficiul indoielii", daca intelegeti ce inseamna expresia aceasta juridica.

Cu respect, doamna "utilizator".

raluk0207 a scris:

"Transmutatia" nu există nici in dicționarul juridic.
Nu mai dezinformati si nu mai inventati termeni total neadecvati situației.
Sunteti intr-o gravă eroare.

Cu un simplu search pe Google, găsiți un dictionar juridic.
Termenii juridici ii găsiți de asemenea in DEX.
Iar in DEX, oricât de "pentru începători " vi se pare, termenul "transmutatie" are un cu totul alt sens. Nu dati situației un termen pompos, doar pentru că vi se pare ca suna mai bine. Nu exista instituția juridică transmutatiei. Si in nici un caz pentru situația de mai sus.
Sau, poate imi indicati dvs articolele din Codul civil care reglementează "transmutatia". Sau o lucrare de specialitate...
După cum, nu există în dreptul romanesc nici notiunea de contract prenuptial.
Este simplu "convenție matrimonială ". Convenție, care poate fi încheiată fie anterior căsătoriei, fie in timpul căsătoriei, cu condiția să fi trecut cel puțin 1 an de la ultima modificare.

Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
raluk0207, utilizator
In instanta nu se accepta dovezi tip "Goagăl"
Nici termenul "google" nu exista in dictionarul scolar DEX. Asta nu inseamna ca nu exista.
Un sinonim juridic la transmutatie = conversiune.
Transmutatia/Conversiunea din bun comun in bun separat si invers.
Nu mai bine lasati juristii sa se ocupe de drept?
De unde luati sinonimele juridice?
Si tot nu mi-ati indicat articolele care reglementează și definesc acest termen.
Da, juriștii. Dvs nu păreti sa faceti parte din categorie. Ati facut dreptul la Mangalia/Spiru Haret?

Alte discuții în legătură

Contract prenuptial amuliu amuliu Buna ziua. Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am un apartament luat prin credit ipotecar, viitorul sot are casa, bani si masini , dar toate bunurile sunt ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)