avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... inchidere cont poprit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inchidere cont poprit

Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate inchide un cont bancar in situatia in care contul respectiv are instituita o poprire pe el? Multumesc
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 19:50, 20 Iulie 2018
Trebuie discutat la banca. Teoretic nu se poate. Va puteti deschide alte conturi si poate dureaza o perioada pana cand vor fi poprite.
Buna seara!
Se poate inchide contul in momentul in care soldul este zero. Daca figurati cu sume in cont, acesta nu poate fi inchis. Dar in cazul in care contul este pe minus, adica datorati comisioane bancii se procedeaza in felul urmator: alimentati contul fix cu sumele datorate bancii, iar banca va stinge aceste sume (comisioane) prioritar popririi, astfel se ajunge cu soldul pe zero si se poate inchide contul.
Prin instituirea popririi creditorul dispune sistarea platilor efectuate din cont, in limita legii, dar nu impune obligativitatea debitorului de a detine sau a mentine vreun cont bancar.
Chiar daca acel cont e pe zero si nu se mai ruleaza nici o suma pe el?Multumesc
Multumesc ptr raspuns!
La solicitarea titularului se poate inchide contul de debit numai daca soldul acestuia este zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont banca si altele de catre alta banca sorinelul22 sorinelul22 Buna ziua!!!Pentru ca nu am mai platit rata de ceva timp celor de la ....P..acestia mi-u blocat toate conturile de la toate bancile.As dori sa stiu daca nu era ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont cu poprire deschis la banca Anais84 Anais84 Buna ziua, Ajutati-ma va rog si pe mine cu articole din lege care imi permit solicitarea inchiderii contului personal deschis la o banca comerciala din ... (vezi toată discuția)
Abuz si indolenta executor bancar ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Buna ziua. Am aflat -cei drept :((-de la o prietena prin ce trece din cauza unui executor care a pus poprire pe conturile ei dar a uitat sa o si ridice dupa ... (vezi toată discuția)