Puteti sa imi spuneti daca exista in lege vreo ordine a platilor in cazul contravalorii intretinerii?
Am avut de achitat vreo 5 luni de zile, bineinteles la vreo 3 am avut penalizari. In momentul in care am facut plata eu, din greseala am selectat lunile cele mai recente, uitand sa selectez cea mai indepartata luna. Ulterior aceasta am platit-o mai tarziu.
Stiu ca e undeva in lege, dar nu stiu daca se aplica aici, cum ca ordinea platilor trebuie sa fie cu cea mai indepartata si ulterior urmatoarele...
Multumesc!
ynocentta
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Dispozitiile financiar contabile prevad fara exceptie ca ordinea de stingere a datoriilor este in ordinea vechimii debitului,se achita concomitent suma de baza+penalitatile aferente,astfel incat sa nu mai existe in evidenta sume cu titlu de restanta generatoare de noi penalitati
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca doriti sa va informati cu exactitate:
Codul civil, TitlulV. Executarea obligatiilor.
Pe noi, in sensul celor intrebate, ne intereseaza sa ne uitam la Sectiunea a 5-a Imputatia platii, art. 1506-1509.
Sigur, putem citi si mai departe - sunt informatii foarte utile.
Georgeta2016
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Si asociatia noastra are aceeasi problema cu platforma deskis, respectiv firma Scomet care refuza sa faca stingerea obligatiilor unui proprietar in ordinea vechimii, in cazul in care acesta specifica pe OP altceva.
Se tine cont de art. 1507 (3) În cazul plăţii efectuate prin virament bancar, debitorul face imputaţia prin menţiunile corespunzătoare consemnate de el pe ordinul de plată.
Este corect?