avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinea platilor - Intretinere - plata prin platforma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinea platilor - Intretinere - plata prin platforma Deskis

Buna ziua,

Puteti sa imi spuneti daca exista in lege vreo ordine a platilor in cazul contravalorii intretinerii?
Am avut de achitat vreo 5 luni de zile, bineinteles la vreo 3 am avut penalizari. In momentul in care am facut plata eu, din greseala am selectat lunile cele mai recente, uitand sa selectez cea mai indepartata luna. Ulterior aceasta am platit-o mai tarziu.
Stiu ca e undeva in lege, dar nu stiu daca se aplica aici, cum ca ordinea platilor trebuie sa fie cu cea mai indepartata si ulterior urmatoarele...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Georgeta2016 , utilizator 09:03, 28 Iulie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dispozitiile financiar contabile prevad fara exceptie ca ordinea de stingere a datoriilor este in ordinea vechimii debitului,se achita concomitent suma de baza+penalitatile aferente,astfel incat sa nu mai existe in evidenta sume cu titlu de restanta generatoare de noi penalitati
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doriti sa va informati cu exactitate:
Codul civil, TitlulV. Executarea obligatiilor.
Pe noi, in sensul celor intrebate, ne intereseaza sa ne uitam la Sectiunea a 5-a Imputatia platii, art. 1506-1509.
Sigur, putem citi si mai departe - sunt informatii foarte utile.

Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Si asociatia noastra are aceeasi problema cu platforma deskis, respectiv firma Scomet care refuza sa faca stingerea obligatiilor unui proprietar in ordinea vechimii, in cazul in care acesta specifica pe OP altceva.
Se tine cont de art. 1507 (3) În cazul plăţii efectuate prin virament bancar, debitorul face imputaţia prin menţiunile corespunzătoare consemnate de el pe ordinul de plată.
Este corect?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Georgeta2016, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputaþia plãþii (art. 1507) cioarec carmen cioarec carmen Ce se înţelege prin art.1507 Cod civil ?.Dacă se face o plată partială a unei datorii restanţa + penalităţi aferente , debitorul poate solicita ca să ... (vezi toată discuția)
Plata restanta cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Este corect ca din punct de vedere contabil la o asociatie de locatari, când un locatar plăteste o sumă de bani să se ducă toată la penalităţi şi nu ... (vezi toată discuția)
Distributie bani plãtiþi întretinere cioarec carmen cioarec carmen Când se plăteste o parte din datoria( sold + penalităţi) la întreţinere la asociatia de proprietari cum este corect să se distribuie suma având în ... (vezi toată discuția)