BUNA ZIUA.
Am o matusa care a decedat in2014.am aflat dupa3ani.neamurile ne au ascuns acest fapt.presedintele asociatiei locatari a facut demersurile legal pentru recuperare a datoriei matusii la asociatie dupa 2luni de la momentul decesului in tribunal.
acum am obtinut dreptul de mostenitor legal de la tribunal.
trebuie sa achitam restanta doar2luni sau din2014 pina azi in2019?multumesc ely
In hotararea instantei trebuie sa fie precizarea daca se platesc restantele pe 2 luni si dobanzile aferente pana la data achitarii in 2019 sau doar restantele pe 2 luni.
Pentru calculul restante plus dobanzi, la dosarul cauzei ar trebui sa existe o expertiza contabila judiciara.
Daca afirmati ca presedintele de asociatie a desfasurat demersurile pentru recuperat debit acumulat,,va revine obligatia sa achitati debitul in evidenta
In calitate de mostenitor veti fi obligat sa achitati debitul inclusiv prin executor judecatoresc
da am intel es dar debitul este cel pina in momentul inaintarii cererii pentru recuperare a creditului de carrè asociatia locatari respectiv2014 sau pina in present?precizez ca s-a pus sigillul pe apartament anul trecut.multumesc
fu cine trebuie sa discut despre aceasta expertiza?cu consilierul juridic al p rimariei care este scris in succesiune?judecatorul s-a ocypat doar de succesiunea imobilului nu spune nimic despre datoriale matusii.
Carturarul
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
În calitate de moştenitoare vă revine obligaţia de a achita datoriile defunctei, în funcţie de cota parte din apartament care vă revine.
Asta înseamna, în primul rând suma stabilită în sentinţă şi apoi cheltuielile de întreţinere ale apartamentului după decesul mătuşii.
Aceste cheltuieli sunt numai cele pe cotă indiviză, aferente apartamentului precum şi penalităţile pentru întârziere, dacă s-au pus.
Înainte de a cere (şi plăti) o expertiză discutaaţi cu preşedintele si cu administratorul asociaţiei să vă explice calculele şi să vă dea un desfaşurator pentru sumele restante.
Eventualele obiecţii le puteţi discuta mai întâi cu reprezentanţii asociaţie şi, doar dacă nu vă înţelegeţi, să apelaţi la justiţie.