avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere a copilului--nelamuriri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere a copilului--nelamuriri

Buna ziua,

Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in tara.Eu am muncit 1 an in UK cu contract legal, si acum as vrea sa stau in Romania cat copilul e mic.pot primi indemnizatia daca in ultimele 12 luni nu am lucrat in Romania ci in Uk?Ma gandesc ca fiind membra UE nu ar fi problema.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
maxim83, utilizator
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:29, 10 Noiembrie 2009
Trebuie sa fi lucrat legal in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Ati intuit bine, perioada lucrata in UE este asimilata stagiului necesar pentru indemnizatia crestere copil. Va trebui sa depuneti, ca act doveditor, copia contractului de muncă sau, după caz, dovada eliberată de angajatori ori de autorităţile competente străine sau române, tradusă şi legalizată, care să ateste realizarea de venituri profesionale pe baza unor contracte individuale de muncă în străinătate, potrivit acordurilor guvernamentale bilaterale încheiate de România cu alte state, sau, după caz, realizarea de venituri profesionale dobândite în urma activităţilor salariale ori independente, inclusiv veniturile provenite din perioadele de şomaj şi concedii medicale, totalizate în baza prevederilor Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 1.408/1971 privind aplicarea regimurilor de securitate socială lucrătorilor salariaţi, lucrătorilor independenţi şi membrilor familiilor lor care se deplasează în interiorul Comunităţii.
pakos a scris:

Trebuie sa fi lucrat legal in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Ati intuit bine, perioada lucrata in UE este asimilata stagiului necesar pentru indemnizatia crestere copil. Va trebui sa depuneti, ca act doveditor, copia contractului de muncă sau, după caz, dovada eliberată de angajatori ori de autorităţile competente străine sau române, tradusă şi legalizată, care să ateste realizarea de venituri profesionale pe baza unor contracte individuale de muncă în străinătate, potrivit acordurilor guvernamentale bilaterale încheiate de România cu alte state, sau, după caz, realizarea de venituri profesionale dobândite în urma activităţilor salariale ori independente, inclusiv veniturile provenite din perioadele de şomaj şi concedii medicale, totalizate în baza prevederilor Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 1.408/1971 privind aplicarea regimurilor de securitate socială lucrătorilor salariaţi, lucrătorilor independenţi şi membrilor familiilor lor care se deplasează în interiorul Comunităţii.

Am lucrat 12 luni inainte.Indemnizatia cat va fi?Se va calcula 80% din media salariilor( salariu din UK?) pe ultimele 12 luni?
Nu e nimeni pe aci cu un raspuns si pt mine?
astept raspuns inca :help:
nu-mi mai raspunde nimeni?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, situatia mea este in felul urmator: locuiesc in uk ... Andreeagz14 Andreeagz14 Buna ziua, Situatia mea este in felul urmator: locuiesc in UK de 5 ani de zile si sunt insarcinata in 4 luni cu termen in decembrie. Am hotarat ca in ultimele ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului adrian.bo adrian.bo Buna, Vreu sa incep cu faptul ca locuiesc in Irlanda de Nord, lucrez aici din 2015, am mortgage si Settled Status. Intrebarea mea este in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizație 2017....6 sau 12 luni????? somial somial Îmi puteți spune cum se calculează indemnizația pt creșterea copilului? Am citit intr un articolul care zicea ca valoarea bruta a îndemn. Reprez.85% din ... (vezi toată discuția)