avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie cresterea copilului

Buna,
Vreu sa incep cu faptul ca locuiesc in Irlanda de Nord, lucrez aici din 2015, am mortgage si Settled Status.
Intrebarea mea este in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in Romania.
Sunt insarcinata in luna a 2-a si vreu sa ma intorc inapoi in Romania la parinti. Este mai bine sa nasc aici in Irlanda de Nord, sau in Romania, avand in vedere faptul ca Uk-ul nu mai face parte din UE? Si nu gasesc nimic in legetura cu indemnizatia de crestere a copilului daca nasc copilul in Romania si raman cu el acolo, dar eu am lucrat intr-o tara care nu face parte din UE.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:21, 27 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu veti beneficia de indemnizatie în tara, saca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.

Locul nașterii copilului nu are relevanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as vrea sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere ... Gabriel V. Gabriel V. Buna ziua, As vrea sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere a copilului daca am lucrat in Anglia din octombrie 2019 (inca UK era in UE) si pana in ... (vezi toată discuția)
Muncit în irlanda, concediu de maternitate in ro AdrianaCristina AdrianaCristina Buna ziua! Lucrez și locuiesc in Irlanda de peste 5 ani cu acte in regula atat eu cat și sotul meu.Întrebarea mea este : daca rămân insarcinata, nasc, ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal Andreea Veres Andreea Veres Am nascut in Anglia gemeni,sunt si studenta si am hotarat ca sotul sa se intoarca in tara cu copii. Intrebarea este: poate el aplica pentru concediu postnatal ... (vezi toată discuția)