Buna ziua!
Lucrez și locuiesc in Irlanda de peste 5 ani cu acte in regula atat eu cat și sotul meu.Întrebarea mea este : daca rămân insarcinata, nasc, ma intorc in Romania, pot beneficia de indemnizatia de maternitate de 2 ani pe vechimea in munca din Irlanda ? Mentionez: am adresa si dețin proprietate în Ro. Mulțumesc frumos pt răspuns
1. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
2. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului au fost realizate venituri supuse impozitului pe venit numai in alte state membre ale Uniunii Europene (UE), Spaţiului Economic European (SEE) sau Elveţia ,atunci nu se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului în România.
Daca lucrez in Ro 2-3 luni înainte de nasterea copilului , ar fi suficiente pentru a fi eligibila pentru plata CCC in Ro ? Mulțumesc pt răspuns, o zi buna va doresc !
Da, daca în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului ati desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
Buna ziua
Alina Serbanoiu
Buna ziua numele meu este Alina!! Am și eu o nelămurire, pot beneficia de indemnizația de creșterea copilului dacă am doar 2 luni lucrate in România ... (vezi toată discuția)