avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate daca ai lucrat in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate daca ai lucrat in strainatate

Buna,
Daca lucrez in UE si ma intorc in Romania inainte sa nasc si lucrez acolo 2 luni, voi primi idemnizatie de maternitate?
Asta s-ar aplica si la Anglia?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 12 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.

2. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului au fost realizate venituri supuse impozitului pe venit numai in alte state membre ale Uniunii Europene (UE), Spaţiului Economic European (SEE) sau Elveţia ,atunci nu se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil AlexandraLR AlexandraLR Buna seara! Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna ianuarie 2021. Eu si partenerul meu am lucrat din Iulie 2019 pana in noiembrie 2020 in Anglia, iar ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal Andreea Veres Andreea Veres Am nascut in Anglia gemeni,sunt si studenta si am hotarat ca sotul sa se intoarca in tara cu copii. Intrebarea este: poate el aplica pentru concediu postnatal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in perioada 2020-2021 am realizat venituri in romania ... Ovidiu Birlean Ovidiu Birlean Buna ziua ! In perioada 2020-2021 am realizat venituri in Romania după ca din 2022 sa lucrez in Olanda între timp la jumătatea anului am depus dosarul ... (vezi toată discuția)