avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz in serviciu

Soțul meu a fost amendat in trafic pentru neacordare de prioritate pietonilor. Inmediat oprit i sau solicitat actele : permis, talon, asigurare, ți vigneta, bineînțeles le-a avut pe toate. Simțindu-se nevinovat le-a adus pe cele doua doamne( pietoni) sa confirme polițistului faptul ca ele erau pe trecere dar pe sensul opus al drumului.desigur in aceasta țara cetățeanul nu are nici o data dreptate. L-au amendat și iau reținut permisul pe 30 de zile! Soțul le-a reproșat oarecum și când a întins mâna sa recupereze permisul, cel de al doilea polițist a sărit pe el, l-au trântit la pământ, l-au încătușat și au scos pistolul pe el! Au avut dreptul sa facă așa ceva? Dacă el nu sa sustras de la control! Nu a amenințat nu a fost violent! Chiar au dreptul sa folosească scoată arma ca și in vestul sălbatic? Ce plângere sa fac și unde? Va mulțumesc din suflet
Impotriva PV de contraventie se poate depune plangere, in 15 zile de la comunicare.
Nu inteleg in ce conditii si de ce a incercat sotul dvs sa isi recupereze permisul, atata timp cat permisul a fost retinut si trebuia sa ramana la politist.
Politisti au dreptul sa foloseasca forta daca o persoana se comporta violent.
Scuzatima! Nu permisul ci actele! Nu sa sustras controlului, a prezentat actele, deci nu a decurs la violenta!! Nu a fost înarmat și nici nu ia amenințat. Și sa înțeleg ca au dreptul?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Impotriva PV de contraventie se poate depune plangere, in 15 zile de la comunicare.
Nu inteleg in ce conditii si de ce a incercat sotul dvs sa isi recupereze permisul, atata timp cat permisul a fost retinut si trebuia sa ramana la politist.
Politisti au dreptul sa foloseasca forta daca o persoana se comporta violent.

Au dreptul in anumite conditii, nu asa nejustificat. Luati legatura cu un avocat si explicatii exact situatia de fapt pentru opinie juridica in sensul depunerii unei plangeri penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu pistolul ContSters129337 ContSters129337 Buna ziua, Prietena mea a fost batuta de sotul ei in prezenta copilului si amenintati amandoi cu pistolul (el detine permis de port arma). Pe ea a dat-o ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie mirage08 mirage08 Va rog sa-mi raspundeti...in cazul unei familii sot sotie..in care sotul este politist,detine arma.....sotul presupune ca sotia nu este fidela dupa birfele ... (vezi toată discuția)
Ultrajul feli27 feli27 va rog din suflet daca puteti sa imi dati un sfatin urmatoarea problema:sotul meu a avut o altercatie cu un prieten acesta chemand politia.Politisti s-au ... (vezi toată discuția)