Buna seara,
Ce se poate face in situatia in care un salariat refuza sa semneze un act inaintat de angajator. Exista martori, exista inregistrare audio, etc. Sa zicem ca este vorba de o decizie de incetare a cim. In mod normal trebuie sa o trimiti prin posta cu confrmare de primire, corect? Faci acest lucru, dar persoana in cauza refuza sa primeasca plicul. El in felul asta isi arata muschii, angajatorul nu poate sa faca dovada ca i-a adus la cunostinta angajatului decizia si situatia se prelungeste la nesfarsit. ITM-ul refuza sa ia in calcul documente nesemnate de angajat, dar semnate de anumite persoane in calitate de martori. Deci, ce se poate face, ce imi recomandati sa fac.
Inaintati-o printr-un executor judecatoresc. Acesta poate confirma ca salariatul refuza primirea si atunci, in loc de semnatura lui puneti actul de la executorul judecatoresc.
da, este ultima solutie pe care o aveti. dar nu pot sa nu apreciez ca este un abuz al ITM neprimirea documentului de incetare contract daca decizia s-a trimis prin posta si aveti dovada trimiterii...
Inainte de a emite decizia de sanctionare trebuie sa faceti dovada chemarii salariatului la cercetare disciplinara conform codului muncii. Daca salariatul nu se prezinta la cercetare se poate dispune desafacerea CM disciplinar. Crecetati Codul Muncii si vedeti etapele cercetarii disciplinare. Orice abatere de la desfasurare duce la anularea deciziei.
Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii. Decizia se comunica salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
Nu are nici o relevanta daca salariatul nu se gaseste la acel domiciliu sau la acea resedinta, indiferent din ce motiv, inclusiv ca intre timp s-a mutat, nici ca el refuza primirea.
"vioavram" are dreptate.
Poate nu ati trimis angajatului convocarea in vederea cercetarii disciplinare si nu ati parcurs toti pasii, de aceea ITM-ul nu vrea sa va inregistreze decizia de concediere.
in mod normal ITM nu a facut cercetare sa vada cum a fost concediat respectivul. Ei trebuie sa inregistreze decizia de concediere. Cel indreptatit s-o conteste este angajatul si o poate face in 30 de zile de la emitere la tribunal Dupa aceea nu mai poate. sau face plangere la itm
Probleme
vasid
povestea mea este in felul urmator pana de curand am lucrat sofer pe comunitate in timpul contractului patronul nu a respectat data de salariu lam anuntat ca ... (vezi toată discuția)