Fratele meu vitreg refuză să participe la dezbaterea succesiunii după tata. De ce insistă judecătorul să depun certificatul lui de naștere și să îl aducă la interogatoriu?
Buna ziua. Rog din tot sufletul un sfat sau indrumare. Va prezint cat pot de scurt situatia. Mama si un copil dau uin judecata celalalt copil pentru dezbaterea succesiunii dupa tatal respectiv sot. Motivul : Al doilea copil nu a dorit sub nici o forma sa mearga la notariat,nedorind sa intre in contact cu mama si fratele (vitregi) Nu doreste absolut nimic dupa urma tatalui. Primind citatia acasa si vazand ca i se cer cheltuieli de judecata,deoarece din cauza lui sa ajuns aici,depune intampinare in care cere sa nu fie pus la plata cheltuielilor de judecata specificand ca nu este si nu a fost interesat niciodata de nimic,ca nu doreste sa intre in contact cu reclamantii si roaga sa fie facuta judecata in lipsa lui.
Acum e acum. Judecatorul investit abia anul trecut insista sa duc eu certificatul de nastere al fratelui desii acesta nu doreste sa interactionam.(nu am de unde sa fac rost) amenintandu-ma su suspendarea cauzei. Al doile aspect INSISTA sa il aduca la interogatoriu desii el nu doreste sa participe. Dosar introdus in Februarie 2018, platita taxa de timbru de 3400 Ron la valoarea impozabila de la primarie. Dupa ce 1 an fratele ne-a intarziat nedorind sa mearga la notariat acum judecatorul amana 3 termene (urmatorul la jumatatea lunii Sepembrie)
Platesc 3400 Ron sa fiu judecat intr-o speta simpla cel putin 7 luni ? Unde este termenul rezonabil ?
Nu a fost cerut partaj nimic..pt.doua vorbe in care trebuia specificat : x si y sunt mostenitorii si punct. Ne rugam efectiv de un om sa vina ?
Nu era normal sa se judece in lipsa lui cum de altfel a si dorit ?
De ce art.1106 din Ncpc Nimeni nu poate fi obligat să accepte o moştenire ce i se cuvine. Nu este luat in calcul,cum poate fii adus fratele meu in instanta obligat ?
Daca procesul se temina in primele 3 termene puteam sa facem cerere pt.recuperarea timbrului de mediu al unui autoturism.Cererea trebuia depusa pana la 31.08.2018. Cine este raspunzator acum pt.pierderea acestor bani (2200 Ron) fratele meu din nou sau judecatorul ca tergiverseaza o speta atat de simpla ?
Va multumesc din suflet pentru rabdarea de a citii si pentru eventualele raspunsuri.
Exista o anumita procedura,dvs degeaba cititi un text de lege si il interpretati cum credeti dvs ca va avantajeaza,Este greu de spus fara a studia dosarul dvs,incheierile de sedinta etc.In virtutea rolului sau activ judecatorul a crezut ca mai sunt necesare relatii,administrat probe etc.
Multumesc pt.raspuns. Pentru a fii mai usor pt.D-stra asa cum cred ca este si pt.mine deoarece cunosc tot dosarul,am sa prezint mai jos Cererea de chemare in judecata si incheieri de sedinta pentru oricine doreste sa-si ofere o parere,avizata sau nu.
Si anume :
Subsemnatii X si Y cu Cnp si adresa in contradictoriu cu Z Cnp si adresa solicitam pronuntarea unei hotarari prin care :
sa se constate deschisa succesiunea ramasa dupa urma defunctului A decedat la data de ...Ianuarie 2017 in localitatea ...
sa se constate ca de pe urma defunctului au ramas ca succesori X si Y
sa se constate stingerea prin prescriptie a dreptului de optiune succesorala a paratului Z
sa se constate ca masa succesorala ramasa de pe urma defunctului se compune din
imobilul....si autoturismul...cu numerele si datele de identificare ( Contracte de vanzare cumparare auto din anul 2000 si casa veche in mediul rural)
obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de acest proces
In Fapt
la data de ...Ianuarie 2017 a decedat sotul meu A
Fiul cel mic Y impreuna cu sotia lui sa mutat dupa inmormantare cu mine la adresa mentionata mai sus unde am locuit impreuna cu tatal lui.
Fiul cel mare Z a venit doar 30 min.in ziua inmormantarii,prilej cu care nu a vorbit cu mine sau cu fratele lui.La 2-3 luni dupa inmormantare l-am contactat telefonic de 2 ori pentru al ruga sa mergem la notar si sa dezbatem succesiunea prin buna invoiala.
A refuzat total acest lucru spunand ca eu (mama) si fiul cel mic (fratele) nu suntem si nu facem parte din familia lui. ( Tin sa precizez ca Z este fiul sotului meu dintr-o casatorie anterioara ) ca nu este interesat de nimic si sa ne descurcam cum dorim si sa evitam a-l mai deranja pe viitor.
In aceasta situatie de total refuz din partea paratului Z de a se prezenta pentru dezbaterea succesiunii in fata notarului,ne vedem obligati sa promovam prezenta actiune,solicitand instantei sa constate deschisa succesiunea,sa constate ca masa succesorala se compune din bunurile aratate mai sus sa constate stingerea prin prescriptie a dreptului de optiune succesorala a paratului Z si sa fie obligat la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de acest proces.
In Drept,
Invoc dispozitiile articolului 1103 Noul Cod Civil si art.1112 Noul Cod Civil
In dovedirea prezentei actiuni,intelegem sa ne folosim de proba cu inscrisuri,interogatoriu,martori,expertize de specialitate precum si orice alte probe care vor fii apreciate de instanta de judecata ca fiind utile si concludente pentru solutionarea cauzei.
OK inerogatoriu martori si toate cele in cazul ca paratul Z nu ar fii fost de acord cu cererea de chemare in judecata dar ce rost in urma comunicarii depuse de paratul Z la dosar :
Domnule Presedinte
Subsemnatul Z in calitate de parat in cauza de fata,in raport de cererea de chemare in judecata formulata de reclamantii X si Y,prin care formulez urmatoarele aparari
Sunt de acord in totalitate cu cererea de chemare in judecata in sensul ca eu nu am facut nici un act de acceptare tacita sau expresa a succesiunii autorului A de care am inteles si inteleg sa raman strain.
Precizez ca niciodata nu am avut pretentie la nimic de pe urma autorului.Dovada ca eu insumi am incheiat actul autentic prin care am instrainat autorului si sotiei sale imobilul aflat in litigiu
Nu am nici un fel de probe de solicitat in cauza,solicit ca judecata sa aiba loc si in lipsa mea deoarece nu doresc sa fiu prezent in instanta si nici sa interactionez in vreun fel cu reclamantii si,in temeiul art. 454 C.pr.civ. solicit sa nu fiu obligat la cheltuieli de judecata in masura in care,prin intampinare,am recunoscut integral pretentiile reclamantilor.
Judecatorul abia la al 3-lea termen intelege ca eu nu am cum sa fac rost de certificatul de nastere al paratului Z desii inca din procedura prealabila primului termen am specificat acest lucru + ca am rugat instanta verbal la primul termen si scris dupa al doilea sa ceara la starea civila certificatul de nastere.
Se insista pe aducerea paratului la interogatoriu se cheama martorii specificati pentru a clarifica ce insasi paratul recunoaste in intampinare si se vorbeste chiar de expertize...
Domnul Judecator a fost investit anul trecut in Ianuarie
1. Constat ca aveti cunostinte de drept civil roman.
Sau, aveti un avocat bun.
2. Daca nu gasiti intelegere, solicitati instantei de judecata citarea consecutiva a lui "Z".
Dupa doua neprezentari succesive ale lui "Z", solicitati aducerea acestuia "cu mandat de aducere".
Este necesar sa indicati adresa exacta al lui "Z".
Succesiune
fradpatrascu
Buna ziua,
in urma decesului soacrei am deschis actiune de succesiune in instanta, pentru ca la notariat nu am reusit din cauza starii precare de sanatate a ... (vezi toată discuția)