avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Software cumparat din alta tara
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Software cumparat din alta tara

Firma mea este neplatitoare de TVA, dar am cumparat un software de la o companie din alta tara pentru care am platit cu cardul online. Am inteles ca in cazul acesta trebuie sa imi modific statutul, iar firma mea sa devina platitoare de TVA. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:50, 26 Iulie 2018
In principiu pt software intracomunitar aveti obligatia sa platiti TVA in Romania. Totusi trebuie doar sa va inreg in scopuri de TVA in mod special. Deci nu inreg cf art 316 ci 317 din Codul Fiscal. Nu trebuie sa va modificati statutul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare factura reclama facebook georgiana.ion georgiana.ion Buna ziua! Am achizitionat servicii de promovare-facebook ads- de la Facebook.Plata accestor servicii se face direct din contul bancar de card al companiei si ... (vezi toată discuția)
Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac ca sa prestezi servicii in strainatate? stefan0990 stefan0990 Buna ziua, urmeaza sa inchei un contract de prestari servicii cu o firma din UK (eu voi presta servicii: le voi realiza design-ul pentru o platforma) a carui ... (vezi toată discuția)