avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire din partea bunicii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire din partea bunicii

Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca titlul v-a indus in eroare dar, nu am stiut cum sa formulez.
Am o singura problema. In familia sotiei mele, pana in urma cu 1 luna , au mai fost mama ei si bunica. Din pacate bunica a decedat si , dupa cum sunt legile, casa unde a locuit bunica si apartamentul dintr-un oras invecinat i-au ramas mamei (soacrei mele).
Pana aici totul e in regula doar ca sotia mea e foarte atasata de casa . Tin sa precizez ca , casa se afla intr-o zona defavorizata, intr-un sat cu 600 de locuitori, iar valoarea acesteia este in jur de 10.000 de euro. Nu vreau sa se inteleaga ca vrem sa ne imbogatim ba chiar nu vrem sa se vanda casa.
Mama sotiei (care este mostenitorul de drept) este o persoana cu putine probleme psihice nedovedite iar temerea noastra este ca ea sa nu vanda casa.
Ce acte ar putea sa faca sotia mea cu mama ei legat de casa in asa fel incat nici una nici alta sa nu poata vinde pana cand una dintre ele decedeaza sau sa fie pe numele sotiei mele iar soacra mea sa se poate folosi de acel imobil cat traieste.
Sper ca am fost destul de clar. Daca aveti binevointa de a ne indruma va multumesc. Daca mai e nevoie de informatii va stau la dispozitie.
Cel mai recent răspuns: Andrei Stefan Placinta , Avocat 18:13, 23 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
vanzare-cumparare cu rezerva dreptului de abitatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire ne_interesant ne_interesant 1. Bunica sotiei a murit acum un an , acum vrem sa se dezbata mostenirea intre tata si cele doua fete ( una din ele este soacra mea ) : casa si terenuri 2. ... (vezi toată discuția)
Buna seara . am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ... dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la parinti Ancuta_n Ancuta_n Dreptul la un apartament mostenit de la parinti. Sunt casatorita de 23 de ani si locuim in apartamentul soacrei mele. Soacra mea locuieste la alta adresa, ... (vezi toată discuția)