avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Casa complet renovata pentru intabulare?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Casa complet renovata pentru intabulare?

Buna ziua. In ultimii 2 ani am reusit sa construim o casa noua in rosu + geamuri pana in momentul de fata.
Undeva prin septembrie expira proiectul, iar arhitectul care s-a ocupat de toate actele mi-a spus ca s-a schimbat modul in care se face intabularea.
1. Inainte puteai intabula casa daca aveai geamuri si fatada facuta (pe asta ne-am bazat)
2. Acum mi-a spus ca intabularea se poate face doar daca ai si baia si inca o camera sau ceva de genul. Nu am retinut tot pentru ca atunci cand mi-a spus am inlemnit.
Ceea ce e si mai trist (din spusele lui) daca eu nu prelungesc proiectul si nu fac intabularea cum e legea acum risc sa nu o mai pot intabula NICIODATA.
Eu l-am intrebat in felul urmator: daca nu prelungesc proiectul in septembrie si lasam o perioada de 2-3 ani sa strangem bani dupa care prelungim proiectul si finalizam ceea ce a ramas.
Intreb aici pentru ca e o persoana care nu-mi mai inspira , de ceva timp, incredere.
Casa a fost facuta in regie proprie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 21:57, 23 Iulie 2018
O constructie se poate intabula si pe stadii de executie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa la rosu (inclusiv acoperisul) MihaiViorel MihaiViorel Salut Am o casa in Timisoara la rosu si vreau sa o intabulez ca sa iau un credit de la banca pt a putea termina casa dar se pare ca cei de la Primaria ... (vezi toată discuția)
Compartimentare casa schimbată total Nick9n Nick9n Bună ziua. Am găsit o casă de cumpărat, însă compartimentarea casei, potrivit documentelor de la intabulare, nu corespund cu ce am văzut la fața ... (vezi toată discuția)
O problema la receptia unei extinderi a unei constructii SimonaC73 SimonaC73 Buna seara! As avea si eu o intrebare. Din anul 2014 am obtinut autorizatie de constructie privind extinderea unei locuinte ( parter- 52m patrati) autorizatie ... (vezi toată discuția)