Săptămână trecuta, de pe o zi pe alta, am fost înștiințața printr-un mail și atât ca am fost retrogradată și ca a fost detașată alta persoana pe postul meu. Am solicitat sa mi se dea, în scris, motivul și temeiul legal pentru aceasta decizie. Angajatorul a fost deranjat de solicitare, m-a amenințat etc. În cât timp are obligația sa-mi ofere acest răspuns și ce fac eu cu sarcinile de serviciu fără o decizie clara, motivată?
Consider ca se impune sa il notificati pe angajator in scris legat de acest aspect. Nu este o certitudine, dar de cele mai multe ori asa se intampla, dar veti avea probleme cu angajatorul. Insa, daca a inteles sa procedeze asa este evident ca nu ii pasa de angajatii sai. Cel mai bine apelati la un avocat specializat pe dreptul muncii si mergeti la o intalnire. Doar un avocat specializat va poate sfatui cum sa procedati pentru a va proteja interesele.
Procedura de solutionare a cererilor adresate angajatorului trebuie sa fie reglementata prin reg.intern al acestuia.
De asemenea, potrivit dispozitiilor art.7 alin.3 din HG 905/2017, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal, în termen de 15 zile lucrătoare de la data solicitării.
In speta, solicitati in scris angajatorului sa va elibereze o copie a deciziei de modificare a c.i.m. In caz de refuz, sesizati ITM-ul.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Revisal
Ioana.albu
Buna ziua! Vă deranjez cu o întrebare. Doresc sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post la stat, dar pentru dosar am nevoie de revisal. Cum il pot ... (vezi toată discuția)