avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intravilan CC fara PUZ
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intravilan CC fara PUZ

Buna seara!
Am achizitionat un teren de 400mp cu drum de servitute (mai e un teren dupa al meu si se termina "strada"). In acte apare ca fiind intravilan curti-constructii, am acte si pentru cota parte din drum. Acum vine problema: terenul se suprapune cu aleea de acces, alee ce pe lotizare a fost lasata de doar 2m. Cei de peste drum au lasat 3,5m. Intre cele 2 parti este o fasie de aprox.jumatate de metru apartinand nimanui (statului probabil). Cerand CU, mi s-a spus ca pot construi doar daca fac puz si daca acesta se aproba. Intrebarile mele sunt: lotizarea unui teren intravilan cu destinatie CC, in 5 parcele se poate face fara PUZ? Daca tot e problema cu aleea de acces (proprietara care a facut parcelarea mai are un lot pe care il poate pune la dispozitie), pot obtine in instanta o recalculare/trasare corecta astfel incat sa intru in legalitate atat cu cei 400 mp cat si cu calea de acces? In situatia aceasta se afla si vecinul care a cumparat bazat fiind ca totul este in regula...
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
MicaVl, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 07:08, 24 Iulie 2018
Divizarea unui teren fara constructii se face fara PUZ. Acesta e necesar doar daca vreti sa construiti.
Nu inteleg cu cine vreti sa va judecati. Daca proprietara e dispusa sa puna lotul ei la dispozitie (probabil contra cost) ca sa rezolve situatia, e suficient sa mergeti la notar.
Proprietara vrea un pret mult prea mare pentru terenul pe care il mai are. Chiar a amenintat ca ne da in judecata daca nu ii lasam cale de acces (desi ea a facut lotizarea) daca nu reuseste sa il vanda asa. In lipsa informatiilor de detaliu, am cumparat terenul fara a afla inainte despre suprapunere. Abia la ridicarea topografica am aflat ca e in neregula.

Adrian Dimitriu a scris:

Divizarea unui teren fara constructii se face fara PUZ. Acesta e necesar doar daca vreti sa construiti.
Nu inteleg cu cine vreti sa va judecati. Daca proprietara e dispusa sa puna lotul ei la dispozitie (probabil contra cost) ca sa rezolve situatia, e suficient sa mergeti la notar.

Servitutea de trecere e obligatorie, așa că proprietara va avea succes. Dacă însă din reglarea topo rezultă suprafețe mai mici, aveți dreptul să cereți despăgubiri iar dacă diferențele sunt mai mari (de 10%, parcă), puteți să cereți anularea vânzării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de servitute vasile1969 vasile1969 Suntem trei proprietari a unui lot de servitute cu latimea de 4m. afert terenurilor cumparate. De comun acord am hotarat sa inchidem drumul de servitute ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute. mugurciup mugurciup Buna ziua. Am cumparat un teren de 462 mp din care sunt stipulati in contract 62 mp drum de servitute, reprezentand 1/10 pt fiecare lot.La primarie ,pt ... (vezi toată discuția)