avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetățenie. Carte de identitate expirata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetățenie. Carte de identitate expirata

Bună seara!

Sunt cetățean român și de curând și maghiar , dar locuiesc de 6 ani in Germania.
În curând îmi expiră cartea de identitate și nu mai doresc să o reânnoiesc, deoarece folosesc actele maghiare și dat fiind faptul că m-am stabilit in Germania, bănuiesc că nu mai am nicio legătura cu fiscul din România.
În țară mai vin odată pe an în vizită la rude și mă prezint la frontieră cu actele maghiare.
Întrebarea mea este dacă sunt obligat să-mi reânnoiesc actele românești și dacă se observă la trecerea frontierei mai ales la ieșire, că am și cetățenie română ?
Pot fi obligat să-mi refac actele?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ioviyahoo , utilizator 09:13, 24 Iulie 2018
Nu puteți fi obligat
Buna seara,
Nimeni nu va poate obliga sa va innoiti si sa folositi actele romanesti!
Vã mulțumesc pentru răspunsul dvs. Vă doresc numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenii romani minori cu dubla cetatenie (romano-maghiara) trebuie ... selesdacian selesdacian Cetatenii romani minori cu dubla cetatenie(romano-maghiara)trebuie sa indeplineasca conditiile de iesire din Romania prevazute de Legea 248/2005 ? IN SPETA: ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)
Care sunt actele de care am nevoie, pentru a fi in legalitate? amaliabogs amaliabogs Am dubla cetatenie, germano-romana si detin pasaport german. Pasaportul si cartea de identitate romanesti au expirat. Domicilui meu stabil este in Germania dar ... (vezi toată discuția)