avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi moștenire nepoti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi moștenire nepoti

Buna ziua,

Bunica mea a murit acum doua luni. Ea avea un apartament pe care l-a moștenit mama mea, fiind singura la părinți. Părinții mei vor să îl vândă, dar eu nu sunt de acord. Pot face ceva să îl împiedic? Eu sunt singura nepoata directa și am și un copil. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:10, 2 August 2018
Nu puteti, e apartamentul mamei, mostenit de la mama sa si face ce vrea cu el. Ca ati fost neoate decdatei si ca aveti copii, chiar nu are importanta entru discutie.
Daca va doriti casa, o puteti cumpara dvs de la mama dvs.
Multumesc pentru raspuns. Din ce am citit pe siteul dvs sunt mostenitor clasa 1 ca sunt descendenta directa. De aceea am adus copilul in discuție. Parintii mei vor sa vanda si sa cheltuie banii fara sa imi lase nimic.
Nu e nimeni obligat sa lase mostenire, asta e treaba. Daca ar fi donat, erau obligati sa va pastreze o mica parte ca rezerva succesorala, asa ca vor sa vanda si sa joace banii la loto sau sa mearga in vacante.. e dreptul lor.
Dvs sunteti mostenitor de gradul 1, e adevarat.. dar ca sa mosteniti ceva, conditia e sa fie vb de decesul mamei si sa mai fi avut avere la data decesului ei ca sa aveti ce mosteni.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa o impiedic pe mama sa isi vanda apartamentul ? mojorisin mojorisin Buna ziua, Mama mea locuieste intr-un apartament impreuna cu tatal meu. Sunt divortati si apartamentul este pe numele ei. In ultima vreme si-a cam pierdut ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)