avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare Proces verbal întocmit fără interogarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare Proces verbal întocmit fără interogarea parților, a martorilor, și fără ca polițiștii să fie prezenți în momentul producerii faptei. Vă rog să-mi spuneți dacă ar trebui să precizez articole din lege și care ar fi acestea

Am formulat urmatoarea plangere impotriva procesului verbal. Va rog sa ma ajutati daca ar mai trebui sa prezizez articole de lege si care ar putea fi acestea. MULTUMESC

Catre Judecatoria Buftea,

Subsemnatul X, domiciliat in ZZZ, formulez in termen legal urmatoarea
Plangere Impotriva Procesului-Verbal de Constatare
seria PBY nr. 0000 din data de 10.07.2018 incheiat de catre agentul constatator PI din cadrul Serviciului de Politie Transporturi Aeriene Henri Coanda, cu sediul in Otopeni , Calea Bucureştilor, nr. 224 E, judetul Ilfov, Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”, Terminal Plecări Internaţionale etaj 1, Otopeni, tel.: 0212013242, prin care in baza art. 2 pct. 1 din Legea nr. 61/1991/Rep am fost sanctionat cu amenda in valoare de 500 lei,
si pe cale de urmare va rog sa dispuneti anularea procesului verbal pentru urmatoarele
MOTIVE

In fapt, in data de 10.07.2018, in jurul orei 19:35 eram in interes de serviciu, in parcarea de microbuze sosiri interne a Aeroportului International Henri Coanda si asteptam pasagerii alaturi de alti soferi de la diferite companii de transport. S-a prezentat o doamna care dorea sa mearga in directia Brasov. I-am prezentat oferta mea, un cetatean pe nume P T A a prezentat oferta lui si doamna respectiva a ales sa foloseasca compania la care lucram eu pentru a se deplasa, moment in care cetateanul P T A a devenit recalcitrant a strigat la mine, m-a impins, m-a amenintat cu bataia, mi-a adresat urmatoarea insulta: ‘tu nu te potolesti, CHIORULE’, asta pentru ca port ochelari de vedere la distanta si intr-un final m-a scuipat de doua ori in fata. Am urcat in masina si ca orice cetatean corect am sunat la 112 fara ca sa ripostez intr-un mod sau altul. Eram foarte speriat si tremuram.

Operatorul 112 mi-a recomandat sa fac plangere scrisa si am mers inauntru in terminal, unde am intalnit un domn politist. L-am intrebat pe acesta unde pot sa depun o plangere, el m-a intrebat ce s-a intamplat, i-am povestit ca am fost impins, jignit, amenintat si scuipat si el a zis sa merg la masina ca trimite un echipaj. Am insistat ca vreau sa depun plangere scrisa, iar el a insistat sa nu depun si sa astept la masina ca o sa vina cineva sa constate. Dupa vreo 10 minute de asteptare a venit un echipaj, au intrebat ce s-a intamplat si le-am spus ca am fost agresat de catre cetateanul P T A. Acesta din urma se pregatea sa plece acasa, era deja in afara parcarii aeroportului iar politistii l-au intors din drum, ne-au urcat in masina si am mers la sectia din terminalul Plecari.

In drum spre sectie ne-a cei doi agenti ne-au amenintat ca ne retrag legitimatiile si nu mai avem ce cauta in aeroport. Ajunsi la sectie mi-a fost luata legitimatia acces aeroport, si a inceput sa scrie procesul verbal de constatare. La final m-a intrebat daca am obiectiuni si am spus ca eu nu am adresat injurii si expresii jignitoare nimanui, eu am fost cel agresat si eu am chemat politia.

Precizez faptul ca sunt membru al Comunitatii Crestine din Romania si in vocabularul meu nu incap cuvintele jignitoare de natura sa atraga indignarea cuiva, dimpotriva, eu promovez moralitatea si buna intelegere amiabila dintre oameni, fapt pentru care nu mi-am facut singur dreptate ci am chemat organele abilitate sa faca acest lucru. Cand am iesit din incapere, intr-o camera alaturata am vazut la birou politistul ce m-a trimis sa astept la masina. Banuind ca era seful de tura l-am inrebat : ‘stimate domn, eu pentru ce am luat amenda?’, iar el a zis: ‘daca te mai prind pe aici o singura data, iti promit eu ca nu mai ai ce cauta in aeroport, la revedere’.

Contrar celor constatate de catre agentul constatator, sustin ca la data si la ora prevazute in cuprinsul procesului-verbal nu am savarsit in public “fapte, acte sau gesture obscene, proferarea de injurii sau expresii jignitoare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice” si consider ca am fost sanctionat in mod abuziv si fara sa fi avut vreo vina cu privire la fapta ce mi se imputa.

De asemenea, consider ca am fost privat cu rea credinta de dreptul meu de a depune plangere scrisa impotriva agresorului si am fost intimidat si amenintat ca imi voi pierde locul de munca daca imi va retrage legitimatia. De o gravitate extrema este si faptul ca au intocmit procesul verbal fara a ne intreba, pe mine sau pe cetateanul P T A, despre imprejurarile si modul concret in care s-au desfasurat evenimentele, obligati fiind de faptul ca nu au fost prezenti in momentul agresiunii. Pe ce baza au intocmit procesul verbal daca nu au luat nici macar o declaratie la martorii prezenti la fata locului?

De asemenea, agentul trebuie sa specifice ce injurii si ce expresii vulgare am folosit. In lipsa unor probe certe cu care sa se coroboreze mentiunile cuprinse in actul constatator, dand efect prezumtiei de nevinovatie, consider ca trebuie sa fiu exonerat de plata amenzii.
Pentru toate acestea, va rog sa-mi admiteti cererea asa cum a fost formulate si sa dispuneti anularea provesului-verbal seria PBY nr. 0000 din data de 10.07.2018 si pe cale de urmare sa ma exonerati de plata amenzii.

Referitor la probe doresc sa ma folosesc de supravegrerea video a aeroportului, care arata clar ca in momentul cand a sosit echipajul de politie cetatenul P T A era deja plecat din parcarea microbuzelor, fara o plangere la adresa mea, fara ca agentul constatator sa asiste la faptele neadevarate prezentate in procesul verbal, fara interogarea oricarui martor prezent; de inregistrarea apelului telefonic in care cer ajutorul politiei, si de urmatorul martor: N I, tel: 00000000

În conformitate cu prevederile art. 242 Cod procedură civ. vă solicit judecarea pricinii si in lipsa mea. Depun prezenta plangere in doua exemplare. Anexez la prezenta plangere cate doua exemplare:
-copie a procesului verbal de sanctionare seria PBY nr. 00000 din data de 10.07.2018
-copie carte de identitate

Data Semnatura

DOMNULUL PRESEDINTEL AL JUDECATORIEI BUFTEA
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:53, 31 Iulie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru sustinerea probelor pe care le cereti trebuie detaliat ce anume doriti sa dovediti cu ele, precum si dovada demersurilor pentru a le obtine. Nu va recomand sa cereti judecarea in lipsa si nici sa lipsiti.
Ca argument pentru anularea PV, ar trebui insistat pe lipsa faptei si nevinovatie mai degraba decat pe ce faceau politistii, pare un razboi personal intre dv. si ei.
Era de ajutor daca faceati o plangere la adresa politistilor care v-au amenintat. Poate nu e tarziu.
De insistat si ca agentul constatator nu a constatat nimic.
Lipseste descrierea concreta a faptei.
Mentionati OUG 2/2001, 15-16 si urm. si neindeplinirea conditiilor din acestea.
Știți cumva dacă pot trimite prin fax sau email plângerea? Nu pot ajunge in termen la Buftea. Mai pot depune in alta parte? Fapta a avut loc pe 10.07.2018


-editare citat integral al mesajului anterior-
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Referitor la întrebarea dvs, da, este necesar sa argumentați întâi în drept, apoi în fapt.
Dvs, solicitați că instanța să dispună anularea unei contravenții pe motiv că, ce ? Și în baza a ce, care norma juridica ?
Ganditi-va că în cadrul unui proces civil este citat și pârâtul . Acesta își susține și el cauza, și vine cu argumente.

Eu va-s sfătui să solicitați instanței preschimbare sancțiunii in avertisment.

Instanța nu poate anula o contravenție "că așa vrea ea". Trebuie sa existe motive temeinice pentru a face acest lucru, susținute de o argumentare in drept.


Asta înseamnă ca trăim vremuri in care poliția poate face ce vrea dacă nu ești in stare sa demonstrezi ca ești nevinovat. Tot ce pot sa spun e ca sunt nevinovat, injuriile sau orice comportament negativ din partea mea nu au avut loc.
Dimpotrivă, eu am fost victima și am apelat la ei sa facă dreptate. au fost deranjați probabil ca i am chemat. Așa ceva nu pot sa accept intr o țara de drept. Mori cu dreptatea in mâna. Merg și la detector și oriunde pentru ca îmi stiu nevinovația!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
klausmen23, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Buna, am primit amenda pentru lipsa formularului plf desi l-am ... Alina Moraru Alina Moraru Buna, Am primit amenda pentru lipsa formularului PLF desi l-am completat in intervalul de 24 de ore de la intrarea in tara si il am salvat in telefon (nu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie danmda danmda am fost oprit pe 02 mai 2015 in aeroportul henri coanda de un agent de circulatie care mi-a cerut actele pe motiv ca nu am pusa centura. i-am explicat ca nu o ... (vezi toată discuția)
Problema la aeroport, ma poate ajuta cineva cu un sfat?! danydpx danydpx am si eu o problema..pe data de 20.02 2014 am lovit o bariera in parcarea aeroportului henri coanda, cei de la aeroport mi.au spus ca trebuie sa platesc pe loc ... (vezi toată discuția)