avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Rezul de a ne livra marfa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Rezul de a ne livra marfa

Buna ziua,

Vrem sa cumparam marfa de la un distribuitor autorizat al unei marci X.
Acesta refuza sa ne livreze chiar daca dam BO sau platim cash.

E legal? Se incalca vrea prevedere din dreptul concurentei?

Am auzit ca dealerii de masini nu au voie sa refuze vanzarea unei masini.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 10:42, 5 Noiembrie 2009
Depinde care este motivul pentru care refuza. Poate are incheiat cu o alta societate un contract de exclusivitate pentru marfa respectiva. Nu sunteti destul de explicita pt a va putea da detalii.
Numai daca vindea marfa printr-un magazin cu acces deschis nu va putea refuza , deoarece ar fi fost o discriminare .
Poate are un contract care reglementeaza strict distribuirea acelui produs exclusiv .
Nu este inalcata legea concurentei pentru ca este vorba despre comercializarea unei marci X .
Societatea vinde la mai multi distribuitori.
Eram unii din ei dar ne-am cam certat si s-ar putea sa refuze livrarea marfii chiar daca platim pe loc pentru ca "asa au ei chef si nu avem ce sa le facem".

Multumesc,
Legea nr. 21/1996, Lege Concurentei, modificata si actualizata in data de 03.12.2004 , cuprinde la art. 6 capitolul II ,practicile anticoncurentiale si eu cred ca va incadrati .

Legea concurentei poate fi gasita la www.avocatnet.ro/content/art... .

Eu zic ca daca nu va da marfa trebuie sa va adresati Consiliului Concurentei , deoarece este evident ca avem de-a face cu un refuz nejustificat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin zara oultet!! renataradu renataradu Buna ziua, cu o intrebare va deranjez, daca am un Srl care achizitioneaza marfa outlet zara de la o alta firma cu sediul in Romania, care importa aceea marfa ... (vezi toată discuția)
Pot vinde online produse autentice importate din sua? Iren Iren De ceva vreme vand prin intermediul unui magazin online ceasuri de firma autentice importate din SUA. Acum cateva zile am primit un email prin care ... (vezi toată discuția)
Refuz de a livra marfa si aducerea din ue presupune taxe foarte mari Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am urmatoarea problema: un distribuitor exclusiv nu vrea sa ne livreze marfa sau o vine la preturi foarte mari iar daca o cumparam din UE trebuie ... (vezi toată discuția)