avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz de a livra marfa si aducerea din UE presupune ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz de a livra marfa si aducerea din UE presupune taxe foarte mari

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: un distribuitor exclusiv nu vrea sa ne livreze marfa sau o vine la preturi foarte mari iar daca o cumparam din UE trebuie sa obtinem autorizatie RAR (tinem marfa 2 luni si autorizatiile sunt scumpe).

Cum putem rezolva problema?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Andreea.B , utilizator 07:19, 9 Martie 2010
Buna ziua,
1.
Distribuitorul, avand o exclusivitate obtinuta contractual, are posibilitatea de a fixa pretul in Romania.
2.
Raspunsul la intrebarea Dvs. nu cred ca-l puteti obtine "pro bono".

Cu stima
Buna ziua,

Trebuie sa incerc sa obtin niste sfaturi.
Eu ma gandeam ca sa incerc sa obtin refuzul lor in scris, adica sa le cerem oferta si conditiile in care putem cumpara (chiar si cash).
Nu as vrea sa scot toti asii din maneca.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezul de a ne livra marfa Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Vrem sa cumparam marfa de la un distribuitor autorizat al unei marci X. Acesta refuza sa ne livreze chiar daca dam BO sau platim cash. E ... (vezi toată discuția)
Litigii castigate ca nu scrie in fisa postului stivuitorist popescucecilian popescucecilian daca stiti,, vreun litigiu ,,castigat in istanta pentru ca a folosit stivuitorul si nu erea scris cuvantul stivuitor inn fisa postului,,va rog mult mar ajuta ... (vezi toată discuția)
Pot comercializa trabucuri cubaneze in romania? bogdan2020 bogdan2020 Pot comercializa in Romania trabucuri cubaneze in magazinul propriu chiar daca nu sunt obtinute de la unicul distribuitor din tara? Din cate stiu Brands ... (vezi toată discuția)