avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare auto persoane invarsta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare auto persoane invarsta

Buna ziua. As dori sa va intreb daca mai are rost sa trec masina pe numele unei persoane mai invarsta. Eu am aproape 19 ani si permisul din aprilie, in momentul de fata masina este trecuta pe numele meu si as dori sa o trec pe numele mamei pentru a platii mai putin la asigurare, mama find in varsta de 40 de ani, nu detine permis. Din cate am inteles incepe sa conteze mai mult vechime la permis. Voi ce spuneti?
Multumesc si imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie
Cel mai recent răspuns: Sebi17 , utilizator 19:36, 25 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In acest moment in pretul asigurarii RCA conteaza mai mult varsta proprietarului decat vechimea permisului persoanei care conduce autovehiculul.

Pe polita RCA s-a introdus de anul trecut o rubrica noua "Conducatori auto" unde se pot trece persoanele care pot conduce efectiv autovehiculul asigurat.

Scopul este ca in timp, tarifarea sa faca si in functie de cazierul accidentelor persoanelor care conduc efectiv autovehiculul. Astfel, la momentul la care se va aplica acest principiu, este inutila inmatricularea unui autovehicul pe numele unei persoane mai in varsta.

Pana atunci, este clar ca un proprietar mai in varsta va plati mai putin decat unul mai tanar. Trebuie luat in considerare si faptul ca daca nu se va inmatricula auto pe numele real al proprietarului, acesta nu va beneficia de bonus, iar in caz de dauna trebuiesc mai multe documente/ procuri pentru recuperarea daunelor.
Am inteles, multumesc

IRIS AG BROKER de ASIGURARE a scris:

Buna ziua,

In acest moment in pretul asigurarii RCA conteaza mai mult varsta proprietarului decat vechimea permisului persoanei care conduce autovehiculul.

Pe polita RCA s-a introdus de anul trecut o rubrica noua "Conducatori auto" unde se pot trece persoanele care pot conduce efectiv autovehiculul asigurat.

Scopul este ca in timp, tarifarea sa faca si in functie de cazierul accidentelor persoanelor care conduc efectiv autovehiculul. Astfel, la momentul la care se va aplica acest principiu, este inutila inmatricularea unui autovehicul pe numele unei persoane mai in varsta.

Pana atunci, este clar ca un proprietar mai in varsta va plati mai putin decat unul mai tanar. Trebuie luat in considerare si faptul ca daca nu se va inmatricula auto pe numele real al proprietarului, acesta nu va beneficia de bonus, iar in caz de dauna trebuiesc mai multe documente/ procuri pentru recuperarea daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Valabilitate polita rca in cazul decesului proprietarului chilly0104 chilly0104 Ce se intampla cu polita RCA daca proprietarul masinii a decedat, aceasta urmand sa expire peste 4 luni de la data decesului? Mai este valabila sau este nevoie ... (vezi toată discuția)
I-am cumpărat fetei mele o mașină cu motorizare 2,0 cu factură direct pe numele ei, dar asigurarea e prea scumpă. cum aș putea să o trec pe numele meu? marcelctin marcelctin Buna ziua. Am cumparat fetei mele o masina cu motorizare 2,0 de la o firma cu factura direct pe numele fetei. Acum... marea mea uimire este la pretul ... (vezi toată discuția)