avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot avea castig de cauza? Ii pot actiona in instanta ...
Discuție deschisă în Executare silită

Pot avea castig de cauza? Ii pot actiona in instanta pentru hartuire si amenintari?

In urma unui contract de telefonie fixa incheiat in 14 noiembrie 2007 si reinnoit prin telefon pana in anul 2013, am facut o cerere de reziliere contract pe care am inregistrat-o cu nr de inregistrare in septembrie 2015,Am mai platit legal inca 30 de zile abonamentul dupa ce am facut cererea de reziliere,in acest timp au venit operatorii si le-am predat aparatele din contract, si apoi nu am mai platit nimic. Dupa 2 ani de zile ma trezesc cu notificare din partea unei companii de recuperari credite,Getback, ca trebuie sa mai platesc inca 162 de Ron diferenta de 2 luni de abonament ramas din contractul mai sus mentionat daca nu voi fi executat silit. Este legal si in spiritul legii aceasta cerere din partea acestei companii de recuperatori? Mentionez ca acum ma ameninta prin scrisori si telefoane ca ma vor executa silit daca nu achit suma de 162 de Ron,ca imi vor pune poprire pe salariu etc. Mentionez ca am renuntat la acest contract in urma unei discutii la telefon cu operatorul telekom cerandu-i sa imi modifice pretul contractului cu unul mai rezonabil datorita faptului ca in acea perioada se faceau promotii la abonamente mai convenabile(in aceleasi conditii pe care le aveam si eu dar pe care eu il plateam mai scump) la care am fost refuzat raspunzandu-mi-se ca nu sunt client nou si doar clientilor noi se aplica acea promotie.Datorita acestui fapt am renuntat la contractul respectiv si am incheiat un alt contract,dar pe numele sotiei mele,la acelasi operator pe aceeasi adresa dar beneficiind de promotia respectiva. Ce sfat imi puteti da,legal si moral? E normal ce se intampla?
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
badiufilaret, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:54, 25 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand tind sa cred ca dreptul lor de a actiona in justitie s-a prescris. In al doilea rand, din moment ce dvs. aveti toate documentele inregistrate, puteti transmite o notificare catre acestia, anexand documentele, prin care sa le solicitati punctul de vedere. Va va ajuta sa va decideti cum actionati pe viitor.
Am discutat cu cei de la Getback, le-am explicat problema,mi-au spus ca trebuie sa rezolv cu telekom aceasta problema pentru ca ei continua cu dosarul meu ba chiar m-au si speriat ca daca nu rezolv mai repede ma vor executa silit,am incercat sa discut cu cei de la telekom si acestia mi-au raspuns ca: chiar daca am facut cererea de reziliere in septembrie eu trebuia sa inchei contractul prelungit prin intermediul telefonului in luna noiembrie deci pentru ei nu conteaza cererea de reziliere facuta in septembrie 2015 ci scadenta contractului semnat in anul 2007 si prelungit prin telefon din 2 in 2 ani care era in noiembrie 2015.Deci nu au dorit sa renunte. Plus ca in acea perioada nu am beneficiat de nici o promotie materiala gen: telefon la pret redus,tablete etc..Eu observ ca aceste entitati profita de bunul simt al persoanelor de buna credinta pentru a le lua si banii (dupa parerea mea),care nu li se cuvin . Nu stiu cum sa procedez .Sa iau legatura cu un avocat ? (sincer acum nu vreau sa le dau acea suma pe care o considera ei ca sunt dator, din motive personale si morale nu ca ar fi cine stie ce suma exagerata)
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
badiufilaret, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca chiar doriti sa va sustineti pozitia, aveti toate sansele de castig. Insa va spun ca drumul e destul de lung. La executare sunt slabe sanse sa se ajunga, iar daca se ajunge trebuie sa depuneti contestatie. Nu va speriati. Puteti lua legatura cu specialisti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme reziliere contract telekom danmarianpopescu danmarianpopescu In data de 22.10.2014 am facut cerere intr-un magazin Germanos de rezilere contract, cerere inregistrata si stampilata de ambele parti . Mentionez ca perioada ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie valycalciu valycalciu In luna iulie anul curent , am facut o prelungire de contract la (COSMOTE) actual TELEKOM, Pe o perioada de 24 de luni,la abonament free ,,S\\\\".in optiune ... (vezi toată discuția)
Rezilire contract telekom mihaiddx mihaiddx In luna Septembrie 2019 am primit o motificare de la telekom ca abonamentele se vor scumpi. Daca nu sunt de acord cu cresterea pretului sa fac cerere de ... (vezi toată discuția)