avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... procedura polita asigurare credit
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

procedura polita asigurare credit

vreau sa contractez un credit de nevoi personale si acum aproape orice banca solicita incheierea unei asigurari de credit. toate aceste tipuri de asigurari solicita un istoric medical in cazul in care se ajunge intr-una din situatiile de imposibilitate de plata (deces, somaj, accident etc.), dar la inceput imi ofera doar posibilitatea de a semna o declaratie pe propria raspundere.

separat, eu doresc sa anexez istoricul medical la momentul semnarii contractului, care sa fie inregistrat si luat la cunostinta de firma de asigurari, separat de declaratia de proprie raspundere.

pana acum, orice banca sau firma de asigurari raspunde ca ei nu stiu cum sa trateze o astfel de cerere si ca nu au o astfel de procedura.

ce modalitate exista sa pot face asa ceva, din punct de vedere legal? din foarte multe motive declaratia pe proprie raspundere este insuficienta si poate deveni foarte usor inutila.
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 08:31, 25 Iulie 2018
Buna ziua,

Este foarte bine ca va cunoasteti drepturile si ca le solicitati asiguratorilor un alt mijloc de analiza a riscurilor asigurate/ proba. Faptul ca ei spun ca nu au o astfel de procedura, nu inseamna ca nu trebuie sa va raspunda sau sa ia in calcul fisa medicala pusa de dvs. la dispozitie.

Polita de asigurare de accidente/ viata (presupun) este un contract facultativ care se negociaza. Pentru a fi eficient demersul dvs., puteti solicita asiguratorului ca in baza declaratiei date (formularul lor) si a fisei medicale prezentate de dvs., sa va comunice in scris in mod explicit într-un limbaj uzual, usor de inteles, care sunt bolile excluse din asigurare, avand in vedere aceste documente.

Dvs. ati intuit foarte bine, ca primirea in asigurare nu inseamna si acceptarea tuturor riscurilor de catre asigurator din punct de vedere medical. Problemele apar la despagubire, cand se fac mai multe investigatii, iar nedeclararea unei afectiuni inregistrate la un medic, va conduce la excluderea acelui risc.

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna nedespagubita la [editat] ioanan16 ioanan16 Buna ziua. Am o asigurare pe firma la [EDITAT] pentru diverse riscuri pintre care FLEXA, riscuri extinse, inundatie, cutremur, furt, vandalism, etc si ... (vezi toată discuția)
Se poate da in judecata o banca pt o asigurare de viata necompletata? in7heaven in7heaven ok am facut o cerere de cont curent l-am primit odata cu un card si tot atunci mi sa propus si o asigurare gartuita pe 2 luni de viata incaz de accident ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare de viata banca Josephine_Morrani Josephine_Morrani Buna ziua, Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Domul \"N\" are un credit de nevoi personale la banca R.Polita de asigurare inclusa in contract ... (vezi toată discuția)