avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parcare mai mica fizic decat in acte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Parcare mai mica fizic decat in acte

In urma cu un an am achiziționat o garsonieră intr-un complex de la marginea Bucureștiului, totodată am cumpărat si un loc de parcare. Toate bune si frumoase, dupa ce m-am mutat (in primăvara acestui an) am observat ca locul de parcare fiind la mijloc, daca vecinii aveau mașinile parcate e practic imposibil sa ies din mașină. Am măsurat terenul si in loc de 12 mp sunt doar 10mp. Am anunțat firma de la care am cumpărat, au adus un expert in topografie si raspunsul acestuia a fost ca într-adevăr parcare este cu 2 mp mai mica. Acum singura propunere a dezvoltatorului a fost sa rascumpere parcarea. Problema e ca eu am nevoie de acea parcare, personal as dori sa schimbam actele, sa corespunda cu realitatea. Daca dezvoltatorul refuza propunerea mea si insista ca singura varianta e sa ii vand parcare, il pot acționa in instanță, tinand cont ca fizic e o suprafață iar in acte mi-a vândut alta suprafață?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 09:12, 26 Iulie 2018
Sa retraseze liniile pe asfalt.
Vreti sa-l obligati sa va mareasca parcarea? Miscorand-o pe a altuia?
In niciun caz. Mai ales ca asa nu s-ar rezolva problema.
Personal vad doar 2 soluții, ori schimbam actele cu dimensiunea reala ori imi da inapoi banii aferenți celor 2 mp (am platit 12 mp si am doar 10).

Adrian Dimitriu a scris:

Vreti sa-l obligati sa va mareasca parcarea? Miscorand-o pe a altuia?

Este practic imposibil. Problema este in lățime si nu ar avea de unde sa ne dea pământ fara sa intre in parcarile vecinilor. Deja s-au sesizat mai multi vecini ca au parcarea mai mica fizic decat in acte.

Alberto Kurtyan a scris:

Sa retraseze liniile pe asfalt.

Intrebarea este: il pot da in judecată pentru această problemă? Practic am platit si am in acte o parcare de 12 mp, dar fizic (m-am autosesizat, ulterior au confirmat si ei) parcarea are 10 mp.

Mantale Adina-Petronela a scris:

In urma cu un an am achiziționat o garsonieră intr-un complex de la marginea Bucureștiului, totodată am cumpărat si un loc de parcare. Toate bune si frumoase, dupa ce m-am mutat (in primăvara acestui an) am observat ca locul de parcare fiind la mijloc, daca vecinii aveau mașinile parcate e practic imposibil sa ies din mașină. Am măsurat terenul si in loc de 12 mp sunt doar 10mp. Am anunțat firma de la care am cumpărat, au adus un expert in topografie si raspunsul acestuia a fost ca într-adevăr parcare este cu 2 mp mai mica. Acum singura propunere a dezvoltatorului a fost sa rascumpere parcarea. Problema e ca eu am nevoie de acea parcare, personal as dori sa schimbam actele, sa corespunda cu realitatea. Daca dezvoltatorul refuza propunerea mea si insista ca singura varianta e sa ii vand parcare, il pot acționa in instanță, tinand cont ca fizic e o suprafață iar in acte mi-a vândut alta suprafață?
Mulțumesc

Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Mantale Adina-Petronela, utilizator

Alte discuții în legătură

Loc parcare mai ingust decat majoritatea -- cf colectiv Gyo92 Gyo92 Buna ziua, Am cumparat de curand, un apartament, intr-un ansamblu imobiliar nou, cu parcare subterana. Pentru parcarea subterana este CF colectiv, unde sunt ... (vezi toată discuția)
Formalitati pt. schimb teren aliteo aliteo Buna ziua, Am si eu o problema referitoare la un schimb de terenuri intre familia mea si una vecina. Noi la ora actuala detinem un teren cu o deschidere f ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul in care suprafata utila a unui apartament ... Atacant Atacant Ce se poate face in cazul in care suprafata utila a unui apartament ii marita in acte si cu balcoanele,? deci in actele de vanzare-cumparare anterioare, precum ... (vezi toată discuția)