Am si eu o problema referitoare la un schimb de terenuri intre familia mea si una vecina.
Noi la ora actuala detinem un teren cu o deschidere f mica, de aprox 4 m. Intrucat am vrea sa vindem acest teren cuiva care vrea sa construisca si are nevoie de 6 m deschidere, am stabilit cu vecinul nostru de comun acord sa facem schimb pentru doua parcele. El ne da 2 m pe latime (aproximativ 50mp), noi ii dam aceeasi suprafata in adancime (deci in spatele curtii lui). Care este cea mai buna solutie pentru a rezolva aceasta situatie? Intrucat noi vom plati actele pentru ca noi avem nevoie iar vecinul a avut bunavointa sa faca schimbul, ne-ar interesa si cat costa actele in diverse variante, pentru a accepta cea mai ieftina varianta. Am inteles ca am avea doua posibilitati, safacem acte de vz cumparare pe cele doua protiuni, sau sa facem acte de schimb. Ce presupun aceste acte de schimb?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Un contract de schimb.
Se declara ca se da in deplina proprietate imobilul proprietatea lor, situat in ...., format din teren in suprafata de ...... mp si astfel cum sunt identificate in schita de plan ce face parte integranta din prezentul contract si ca primesc in schimbul proprietatii asupra acelui imobil, dreptul de proprietate asupra suprafetei de teren ........
Schimbul, da.
Insa sunteti constienti ca, inainte, trebuie sa faceti 2 dezmembrari, cu tot cu masuratori cadastrale si intabulare, nu?...
O sa dureze si o sa coste ceva...