avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... formalitati pt. schimb teren
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

formalitati pt. schimb teren

Buna ziua,

Am si eu o problema referitoare la un schimb de terenuri intre familia mea si una vecina.
Noi la ora actuala detinem un teren cu o deschidere f mica, de aprox 4 m. Intrucat am vrea sa vindem acest teren cuiva care vrea sa construisca si are nevoie de 6 m deschidere, am stabilit cu vecinul nostru de comun acord sa facem schimb pentru doua parcele. El ne da 2 m pe latime (aproximativ 50mp), noi ii dam aceeasi suprafata in adancime (deci in spatele curtii lui). Care este cea mai buna solutie pentru a rezolva aceasta situatie? Intrucat noi vom plati actele pentru ca noi avem nevoie iar vecinul a avut bunavointa sa faca schimbul, ne-ar interesa si cat costa actele in diverse variante, pentru a accepta cea mai ieftina varianta. Am inteles ca am avea doua posibilitati, safacem acte de vz cumparare pe cele doua protiuni, sau sa facem acte de schimb. Ce presupun aceste acte de schimb?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:00, 11 Martie 2008
Un contract de schimb.
Se declara ca se da in deplina proprietate imobilul proprietatea lor, situat in ...., format din teren in suprafata de ...... mp si astfel cum sunt identificate in schita de plan ce face parte integranta din prezentul contract si ca primesc in schimbul proprietatii asupra acelui imobil, dreptul de proprietate asupra suprafetei de teren ........

Faceti schimb, nu doua vanzari, ca sa nu platiti de doua ori onorariul notarului.... Parca am mai raspuns o data la topicul asta!...:-/
Schimbul, da.
Insa sunteti constienti ca, inainte, trebuie sa faceti 2 dezmembrari, cu tot cu masuratori cadastrale si intabulare, nu?...
O sa dureze si o sa coste ceva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pt. schimb terenuri aliteo aliteo Buna ziua, Am si eu o problema referitoare la un schimb de terenuri intre familia mea si una vecina. Noi la ora actuala detinem un teren cu o deschidere f ... (vezi toată discuția)
Vanzare/donatie teren stefan_ruxandra stefan_ruxandra va deranjez cu urmatoarea problema: acum vreo 10 ani parintii mei au achizitionat un teren de 4400 mp. pe terenul respectiv eu cu sotul meu am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren gresita. corectare hilda ion hilda ion Am mostenit o casa si un teren alaturat, intravilan. Intabulare facuta in 1994, cu schita cadastrala la cumpararea casei si terenului de catre parinti de la ... (vezi toată discuția)