avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte pt. schimb terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte pt. schimb terenuri

Buna ziua,

Am si eu o problema referitoare la un schimb de terenuri intre familia mea si una vecina.
Noi la ora actuala detinem un teren cu o deschidere f mica, de aprox 4 m. Intrucat am vrea sa vindem acest teren cuiva care vrea sa construisca si are nevoie de 6 m deschidere, am stabilit cu vecinul nostru de comun acord sa facem schimb pentru doua parcele. El ne da 2 m pe latime (aproximativ 50mp), noi ii dam aceeasi suprafata in adancime (deci in spatele curtii lui). Care este cea mai buna solutie pentru a rezolva aceasta situatie? Intrucat noi vom plati actele pentru ca noi avem nevoie iar vecinul a avut bunavointa sa faca schimbul, ne-ar interesa si cat costa actele in diverse variante, pentru a accepta cea mai ieftina varianta. Am inteles ca am avea doua posibilitati, safacem acte de vz cumparare pe cele doua protiuni, sau sa facem acte de schimb. Ce presupun aceste acte de schimb?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 11:03, 10 Martie 2008
cred ca mai avantajos ar fi sa faceti schimb, pentru ca se face un singur contrac iar la V-C se fac doua contracte.
Faceti schimb, taxele de timbru sunt aceleasi ca si atunci cand ati face 2 contracte de vanzare-cumparare, dar platiti o singura data onorariul notarului (care nu e deloc de neglijat).
Amanunte cu privire la costul exact al tranzactiei va va putea da chiar notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati pt. schimb teren aliteo aliteo Buna ziua, Am si eu o problema referitoare la un schimb de terenuri intre familia mea si una vecina. Noi la ora actuala detinem un teren cu o deschidere f ... (vezi toată discuția)
Acte teren/casa Valeanu Razvan Valeanu Razvan Buna ziua, As dori un pic de ajutor,tatal meu e propietraul unui teren cu casa batranesca pe el intr-o comuna, eu si sotia dorim sa construim o casa pe acel ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului cu drumul de servitute nou constituit e necesar? tractor tractor Mi-am cumparat un teren la munte ca sa construiesc o casa de vacanta. Vecinul de alaturi care avea o curte foarte mare a constituit pe langa proprietatea mea ... (vezi toată discuția)