Am si eu o problema referitoare la un schimb de terenuri intre familia mea si una vecina.
Noi la ora actuala detinem un teren cu o deschidere f mica, de aprox 4 m. Intrucat am vrea sa vindem acest teren cuiva care vrea sa construisca si are nevoie de 6 m deschidere, am stabilit cu vecinul nostru de comun acord sa facem schimb pentru doua parcele. El ne da 2 m pe latime (aproximativ 50mp), noi ii dam aceeasi suprafata in adancime (deci in spatele curtii lui). Care este cea mai buna solutie pentru a rezolva aceasta situatie? Intrucat noi vom plati actele pentru ca noi avem nevoie iar vecinul a avut bunavointa sa faca schimbul, ne-ar interesa si cat costa actele in diverse variante, pentru a accepta cea mai ieftina varianta. Am inteles ca am avea doua posibilitati, safacem acte de vz cumparare pe cele doua protiuni, sau sa facem acte de schimb. Ce presupun aceste acte de schimb?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Faceti schimb, taxele de timbru sunt aceleasi ca si atunci cand ati face 2 contracte de vanzare-cumparare, dar platiti o singura data onorariul notarului (care nu e deloc de neglijat).
Amanunte cu privire la costul exact al tranzactiei va va putea da chiar notarul.