avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte teren/casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte teren/casa

Buna ziua,
As dori un pic de ajutor,tatal meu e propietraul unui teren cu casa batranesca pe el intr-o comuna, eu si sotia dorim sa construim o casa pe acel teren,am facut proiectul de demolare si ni s-a eliberat avizul si proiectul de constructie este emis , toate acte pe numele tatalui , Acu intrebarea - care este cea mai ieftina varianta de schimbarea a actelor propietatii . de la un notar ni s-a spus ca ar costa mai putin dupa ce casa va fii demolata....?sau un procedeu de mostenire donare sau act de vanzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 16:26, 2 Februarie 2011
Dacă demolaţi casa veche şi radiaţi construcţia din cartea funciară actul va fi mai ieftin pentru că proprietatea se va transmite fără construcţie. Deci recomandabil e să faceţi aşa ca să nu aruncaţi cu banii pe fereastră în condiţiile în care acea casă nu o să mai existe oricum.
Dacă tatăl, singur sau împreună cu mama (văd că nu menţionaţi nimic despre ea) sunt proprietari şi nici unul nici celălalt nu mai au alţi copii în afară de dumneavoastră contractul de donaţie se poate încheia fără niciun fel de probleme. E mai ieftin decât vânzarea.
Dacă sunteţi mai mulţi fraţi atunci faceţi vânzare-cumpărare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/donatie teren stefan_ruxandra stefan_ruxandra va deranjez cu urmatoarea problema: acum vreo 10 ani parintii mei au achizitionat un teren de 4400 mp. pe terenul respectiv eu cu sotul meu am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Achizitionare casa fara intabulare in vederea demolarii Brezae Brezae Sunt interesat sa achizitionez o casa batraneasca care nu este intabulata. Intrebarea mea este: Mai este necesara intabularea acesteia, de vreme ce doresc sa o ... (vezi toată discuția)
Se poate intabula o casa daca pentru aceasta nu exista nici un act de construcție? LucianMu LucianMu Buna ziua. As dori să cumpăr o casa p+1+M, dar nu există nici un act de construcție pentru aceasta. Proprietarul are toate actele pentru teren. Pe acest ... (vezi toată discuția)