avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Buna ziua, fostul sot refuza sa plateasca pensie alimentara fiului sau aflat in grija mea pe motiv ca nu are venituri si nu are de unde sa plateasca si mai nou a venit cu propunerea de a renunta la copil ,precizez ca in urma unei hotarari judecatoresti in urma divortului i s-a stabilit acestuia si obligatia de a plati 150 de lei ca pensie minorului. Curand se fac 10 luni de cand nu a platit nimic, plus ca de la data divortului din martie 2013 a cumulat o restanta de aproximativ 5000 de lei.
Cel mai recent răspuns: raluka28 , utilizator 16:11, 25 Iulie 2018
Impotriva tatalui copilului puteti formula plangere penala pentru abandon de familie si nerespectarea hotararilor judecatoresti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face plângere penală dar poate ar fi bine sa căutați alte rezolvări.
Dacă nu are loc de munca...

Vedeți că la 3 ani se va prescrie datoria pensiei...pe parte civilă...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua, pe langa plangerea penala ce as mai putea face?
Si sa inteleg ca ii mai pot cere socoteala doar pe datoria din ultimii 2 ani, ma scuzati dar nu inteleg treaba cu prescrierea datoriei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara andreia23 andreia23 Am divortat in anul 2008,in sentinta de divort se stipuleaza faptul ca sotul meu trebuie sa plateasca o pensie alimentara in valoare de 150 de lei pt copilul ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Neplată pensie alimentară 3 luni consecutiv Anastasia93 Anastasia93 Bună ziua! 1. Aș dori să știu unde ar trebui să mă adresez, sau ce ar trebui să fac, dacă tatăl copilului meu nu a plătit pensia alimentară de 3 ... (vezi toată discuția)