avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Am divortat in anul 2008,in sentinta de divort se stipuleaza faptul ca sotul meu trebuie sa plateasca o pensie alimentara in valoare de 150 de lei pt copilul nostru.Niciodata nu am primit acei bani de la el,mereu spune ca nu munceste sau ca nu vrea.Pot face ceva sa obtin acei bani sau si datoria lui se prescrie dupa 3 ani?Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: andreia23 , utilizator 22:06, 2 Aprilie 2012
Se prescrie dupa 3 ani.

Dar, pentru neplata pensiei de intretinere 2 luni consecutiv, puteti sa depuneti o plangere penala la parchet, pentru abandon de familie.

Abandonul de familie este o infractiune prevazuta de codul penal si se pedepseste cu inchisoarea.

Daca tot refuza in mod constant, cu o rea vointa evidenta, sa plateasca pensia de intretinere, macar sa faca inchisoare, nu?
Va multumesc mult!! Dar mai am o intrebare si v-as ruga mult daca puteti sa imi raspundeti.Dupa divort nu am facut partajul,sotul meu detime o treime din locuinta noastra locuinta luata inainte de casatorie,pot renunta la pensia de intretinere iar el sa cedeze acea parte din locuinta mie sau copilului nostru?
Pensia de intretinere este un drept al minorului si nu al dvs.

Partajul reprezinta un proces intre soti, minorul nu are nicio legatura cu acest proces.

Astfel de tranzactii sunt interzise prin lege.
Va multumesc mult!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor urgent cu un sfat pensie alimentara LUMI1971 LUMI1971 Fostul sot are sa-mi achite pensia alimentara pe 7 luni consecutive.Pe motiv ca nu are loc de munca nu vrea sa mi-o plateasca.In urma procesului de partaj l-am ... (vezi toată discuția)
va rog cum e cu partajul???? lery lery eu am fost casatorita 8 ani am un copil de 7 ani si cand am divortat nu am luat nimic din casa am lasat totul acolo multe sunt pe numele meu si el nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Urgenta-neplata pensie Emilia87 Emilia87 buna ziua ,as avea nevoie de un sfat urgent sora mea e divortata cu 2 copii si copii sant la fostu sot platea pensie alimentara a ramas fara servici e in ... (vezi toată discuția)