avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... falsificarea unui inscris sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

falsificarea unui inscris sub semnatura privata

In urma ca cca. 2 ani am infiintat o firma intr-un mod nu tocmai legal, mai exact am semnat eu in locul vecinilor, parintilor si al administratorului de bloc; intre timp am suspendat activitatea firmei, dar am fost reclamat la politie pentru falsificarea unui inscris sub semnatura privata, inca nu am fost sa dau declaratie dar se pare ca sunt nevoit sa merg pana vineri 06.11.2009.
Avand in vedere ca nu am antecedente penale, ca nu am facut credite, imprumuturi, ca toti furnizori au fost platiti si toate taxele si impozitele au fost platite la zi, va rog sa ma ajutati raspunzandu-mi la intrebarile de mai jos:
1. As putea scapa doar cu o amenda penala? Care ar fii (aproximativ) amenda?
2. Ar trebui sa imi recunosc fapta la politie? Sa scriu in declaratie exact ce am facut? As putea trage de timp, sau as putea complica lucrurile avand in vedere ca persoana care m-a reclamat are probleme psihice, dar nu stiu daca este o solutie buna.
Astept raspunsurile dvs., va multumesc anticipat.
Ati putea scapa si cu o amenda, cu conditia insa de de a fi cat mai sincer ,deci sa va recunoasteti fapta si sa spuneti tot ce ati facut si de ce ati procedat asa. Nu are sens sa mintiti , in primul rand pt. ca va veti agrava pedeapsa , iar apoi , sa stiti ca oricum adevarul poate iesi la iveala. Ganditi-va ca ati falsificat scrisul, semnatura unor persoane iar acestia pot fi chemati pentru a li se verifica scrisul si se pot efectua expertize in acerst sens.
Stiti sigur ca in legatura cu acele semnaturi vi s-a facut plangerea?
Puteti merge la politie sa vi se consemneze ca doriti sa faceti o declaratie dar doar in prezenta unui avocat. Asta va amana cu o saptamana-doua darea acestei declaratii, timp in care va puteti consulta cu avocatul cum sa va aparati mai bine.
Falsul in inscrisuri sub semnatura privata -art. 290Cp. - Falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288, daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Tentativa se pedepseste.

Uzul de fals -art. 291. - Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata.

Daca veti avea o atitudine sincera si veti fi cooperant, aveti toate sansele sa va alegeti cu o amnda.

Numai daca se constata ca prin semnarea celor in cauza, deci prin falsul pe inscrisul sub semnatura privata, deoarece a fost folosit la inmatricularea unei SC, s-au produs consecinte juridice, este normal ca veti fi tras la raspundere penala.
Daca veti avea atitudine sincera, s-ar putea sa primiti numai o amenda, chiar si administrativa la Parchet.
Succes!
In acelasi ton cu cei care v-au raspuns deja: daca aveti o atitudine sincera si cooperanta, pe fondul lipsei antecedentelor se poate aplica doar sanctiunea amenzii penale (aceasta se inscrie insa, in cazier)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificarea contractului de inchiriere marius964 marius964 Proprietarul a inchiriat apartamentul si a facut un contract nou cu alt nume si chirie mai mica, ca sa nu plateasca impozite. Ce infractiune este aia si care ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals cristinutahertanu cristinutahertanu care este pedeapsa pentru fals si uz de fals in intocmirea unei fise medicale pentru a doua categorie la permisul auto? (vezi toată discuția)
Pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata mariamem mariamem Buna ziua Care este pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata cu scopul modificarii actului constitutiv al societatii in adunarea aga? Am ridicat ... (vezi toată discuția)