avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am fost executat (propire pe conturi) pentru o amenda ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am fost executat (propire pe conturi) pentru o amenda ce era platita dar in evidenta primariei aparea ca neplatita.

Am fost executat (propire pe conturi) pentru o amenda ce era platita dar in evidenta primariei aparea ca neplatita. Amenda de circulatie primita si platita in mai putin de 24 ore in Cluj dar primaria Mures m-a executat dupa 5 ani ca nu avea in evidenta faptul ca amenda a fost platita.
Am rezolvat problema in cele din urma dar este clar ca exista o problema de comunicare intre institutii si ca urmare eu am de suferit. Se pierd din banii publici si timp pe aceste executari, cand totul ar fi mult mai simplu daca pur si simplu ar comunica primariile intre ele.
As doi sa aflu daca exista cai de atac in instanta sa previn astfel de situatii in viitor, este inacceptabil sa fiu in strainatate si sa ma trezesc ca nu pot folosi cardul bancar.
Buna ziua ! Similar am avut si eu doua situatii . Prima a fast ca am platit o taxa de rovigneta o data la primarie cand am vandut auto, apoi a venit prin executor dupa 3 ani platind taxa precum si onorariu executor de vreo 400 lei. Am gasit de curand documentul de la primarie de plata de care uitasem atunci, insa am invatat ca trebuie sa tin bine toate chitantele, tardiv sa mai fac valva. Super a fost cu o adresa de la primarie cu o amenda auto cu retinere permis. Am platit amenda la Bucuresti - unde aveam domiciliul atunci, am dat examinare pentru reducerea pedepsei de la 3 luni la 1 luna ( unde fara plata amenzii nu primea cererea) si m-am pomenit cu adresa de la primarie dupa 5 ani sa platesc amenda. Nu am mai avut nici copie dupa plata amenzii asa ca am platit-o din nou, fiind nevoit sa radiez un auto. Ciudatenia este ca amenda a fost data de IPJ Ilfov, eu am platit in raza domiciliului - Bucuresti, insa legea prevede ca intr-un anumit termen sa prezinti chitanta la IJP care a emis procesul verbal, in speta la mine trebuia prezentata la IPJ Ilfov. Am vorbit la Pol Bucuresti , dupa 3 ani se toaca documentele, asa ca pauza copie chitanta. I-am zapacit si pe cei de la IPJ Ilfov sa caute dar saracii nu au gasit nimic venit de la Bucuresti. Primaria nu stie macar cine este PJ care reclama neplata amenzii, nu zic ca timp de 5 ani nu au trimis macar vreo somatie / notificare. Foarte interesant este ca se trimit dupa 3 ani, dupa ce se toaca documentele.....spre binele omului. Ai gresit o data platesti de doua ori sa te inveti minte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ijp solicita plata si tot ijp a distrus dovezile ? PFA Corneliu B. - Expert Evaluator PFA Corneliu B. - Expert Evaluator Sir de evenimente : aprilie 2013 - amenda cu suspendare 3 luni permis , apoi am dat reexaminare cu reducerea pedepsei la 1 luna din 3 luni in baza cererii ... (vezi toată discuția)
Amendă plătită figurează neplătită, poprire executorie pe cont Alina Postolache Alina Postolache Bună ziua! Un scurt istoric: in 2014 am primit o amendă in Iași pe care am plătit-o chiar a 2 a zi, în jumătate, la taxe si impozite, am plătit cash iar ... (vezi toată discuția)
lipsa calitatii procesual pasive catalinorzan catalinorzan Buna ziua, Am contestat un proces verbal. In plangerea mea ceream anularea procesului verbal si restituirea sumei de 250 lei (250 lei fiind achitarea de 50% ... (vezi toată discuția)