avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte

Buna ziua, acum 2 ani cumnata mea impreuna u sotul ei, mi-a facut un credit prima casa pe numele ei, eu ne putand ( mentionez ca toate cheltuielile cu avans, acte notar, si de atunci pana in prezent ratele au fost platite de mine si urmatorii 19 ani cati mai sunt. ma intereseaza ce act pot sa fac cxa sa reiasa toate aste si in caz de doamne fereste se intampla ceva cu ei sa nu vin a nimeni sa imi ia casa si eu sa raman pe drumuri, va multumesc
Cel mai recent răspuns: Andr@ , utilizator 15:14, 25 Iulie 2018
Buna ziua! Pentru un raspuns complet este necesar sa prezentati o copie de pe contractul de vanzare-cumparare, In principiu, programul Prima Casa impune o interdictie de instrainare in primii 5 ani, astfel incat abia dupa primii 5 ani veti putea incheia un act de instrainare intre dvs si cumnata. Zi frumoasa!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Avocat Oana Bugeac, Avocat
E complicat.

La momentul nefericit, vei introduce acțiunea în simulație: [ link extern ]

Problema este că nu vei putea invoca actul secret față de terți (de exemplu niște creditori care cer executarea silită a apartamentului), deoarece sancțiunea simulației este inopozabilitatea față de terți.

Bine ar fi măcar să aveți un act de mână între voi - numit actul secret - care să descrie situația în cazul deschiderii succesiunii deoarece, din fericite pentru cazul tău, conform prevederilor art. 1289 alin. (1) şi (2) noul Cod Civil, atunci când simulaţia este valabilă, între părţile contractante şi succesorii universali şi cu titlu universal ai părţilor, produce efecte actul secret: [ link extern ]

Avocat Oana Bugeac a scris:

programul Prima Casa impune o interdictie de instrainare in primii 5 ani, astfel incat abia dupa primii 5 ani veti putea incheia un act de instrainare intre dvs si cumnata. Zi frumoasa!

Aceasta ar presupune că renunță la plata în rate a apartamentului, ceea ce nu cred că dorește...
multumesc, asta stiam dar credeam ca mai xista vre-o posibilitate
stiu ceva de genul... cu acordul bancii se face o promisiune de vanzare cumparare cu plata in rate la notar care se intabuleaza si se depune la banca. Daca aveti alte cunostinte despre acest caz v-as fi recunoscatoare, va multumesc

Alte discuții în legătură

Act secret Marryan Marryan Buna seara. Actul secret se incheie in prezenta unui avocat sau notar? Legea prevede ca se incheie ori inainte, ori concomitent cu actul Public. Multumesc (vezi toată discuția)
Act ascuns si act aparent ContSters81331 ContSters81331 1. Daca actul ascuns, incheiat in temeiul art aa75 c.civ., este ulterior actului aparent, este in regula? 2. Si daca intr-un contract de v-c se insereaza o ... (vezi toată discuția)
Speta interesanta uleana uleana In 2001 se incheie un antecontract sub semnatura privata intre promitentul - vanzator si promitentul - cumparator si se da un avans reprezentand 20% din ... (vezi toată discuția)