avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... declaratie mincinoasa-pedeapsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

declaratie mincinoasa-pedeapsa

am fost victima unui accident pe trecerea de pietoni.Soferul a mintit ca nu eram pe trecere, ba mai mult aduce si un martor mincinos...Ce poate pati martorul daca ii fac plangere, el a declarat doar in fata politiei, fiind declaratia la dosarul politiei.Multumesc.
Art. 273 alin. 1 cod penal pedepseste marturia mincinoasa cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda; aceasta trebuie sa fie constatata de organele de urmarire penala ori de instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie politie. chris_d chris_d Buna ziua. Ce mi se poate intampla daca sesizez organele de urmarire penala in legatura cu faptul ca o declaratie a mea data la politie ar fi putut fi ... (vezi toată discuția)
Am vrut să ajut un coleg și m-am dus ca martor la dezbaterea unei succesiuni, dar nu am cunoscut decedatul. Îmi pot retrage declarația? Daniel DRG Daniel DRG Buna seara! Astazi am fost luat de un coleg ca sa ii fiu martor fratelui tatalui sau intr-o declaratie de succesiune cred. Mi-a fost spus ca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)
Iubitul meu era băut și a condus prin oraș, eu eram în dreapta ... Rominajwndns Rominajwndns Iubitul meu era băut și a condus prin oraș, eu eram în dreapta lui și încă un amic în spate. L a oprit politia ,iar noi doi am făcut schimb de locuri ... (vezi toată discuția)