avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Liste de plată cu valori ciudate.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Liste de plată cu valori ciudate.

În Asociația de Proprietari de care cu rușine și jenă aparținem (forțat), există asemenea ciudățenii de liste de plată, unde la rubricile Fond de Reparații și la Cheltuieli Gospodărești sunt puse niște sume dubioase, care de-obicei nu există la valori așa de mari !
Aș vrea să știu dacă acele sume sunt legal impuse pe aceste liste de plată, comparându-le și cu alte liste ale dvs.
Vedeți cele 2 liste de plată din luna Februarie 2017, care dovedesc ne-pricepere: [ link extern ]
La noi, contabilitatea e jenantă și ilegală, fapt dovedit de minim 3 Expertize Contabile !
Și voi mai arăta și alte anomalii juridice și contabile, pentru a arăta cum nu se conduce o Asociație de Proprietari !
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 02:58, 2 August 2018
vali m a scris:
În primul rând nu văd cota parte indiviză ... este important ca omul să știe ce plătește pe cota parte și ce pe persoană.
Văd că unele apt. au doar 4 lei la fondul de reparații și nicio restanță (la același fond) ... ciudat.
Dar nu înțeleg cum se strâng acești bani ... în funcție de ce ?
Vad ca unele apt. au restanțe la fond destul de mari, deci sunt pe mai multe luni ... unde sunt penalizările ?
Nu înțeleg cum a ajuns unul să plătească 84 de lei pentru Fondul de Reparații și altul 4 lei !
În tabelul de jos văd că scrie doar valoarea reparației, nu că s-a trecut la plată.
Cheltuielile alea administrative trebuiau tot din fondul de reparații plătite ... adică lucrarea de reparații coloane apă.
Poate au mai fost altele ... Eu, de exemplu, mi-am cumpărat toner luna asta ... nu pot să-l scad din fondul de reparații.

Mi-a plăcut că ați sesizat aberațiile existente permanent în listele noastre de plată lunare !
Dar ce e mai esențial și mai urgent pentru a înțelege abuzurile din Asociația noastră este răspunsul meu la întrebarea dvs.: Nu înțeleg cum a ajuns unul să plătească 84 de lei pentru Fondul de Reparații și altul 4 lei ?!”
Vă arăt din nou listele de plată dubioase din Februarie 2017, cu sume ilegal trecute pe unele coloane de pe aceste liste lunare: [ link extern ]
Dacă vă vine să credeți - șefii noștri penali, în loc să pună la rubrica (coloana) „Fond de Reparații” suma de 4 sau 6 lei lunar de apartament (stabilită în Adunările Generale anuale), ei trec pe aceeași coloană unde se trece doar F.R. (atunci când s-a efectuat o reparație), și sumele cerute proprietarilor pentru acea lucrare de reparație !!!
Cum pentru acea lucrare de reparații s-a calculat o medie lunară de 84 de lei de apartament (doar pentru un Palier), șefii noștri incompetenți au băgat acea sumă la rubrica (coloana) ... Fond de Reparații !?

Din acest motiv apar acolo sume de 4 lei, dar și de 84 de lei. Alo, tovarăși, deșteptarea ... pe coloana cu F.R. se trec numai banii stabiliți în Adunarea Generală pentru Fondul de Reparații, de 4 sau 6 lei de apartament, nu alte sume rezultate din costul lucrărilor de reparații !
PRIN CE METODE NE PUTEM RECUPERA BANII PUȘI ILEGAL PE LISTELE DE PLATĂ, MULTE SUME FIIND CERUTE FĂRĂ A SE VOTA ÎN ADUNĂRILE GENERALE ANUALE ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond reparații Dorești Dorești Bună ziua, Am o problema la fondul de reparații am avut suna de 480 lei din care pentru zugrăvească interioara a blocului trebuia sa extragă doar 300 de ... (vezi toată discuția)
Rubrica restante in listele de plata florin555 florin555 Buna ziua, In conformitate cu Ordinul 3103 din 2017, listele de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari contin la rubrica ... (vezi toată discuția)
Recuperare fond reparații: se poate trece suma la restanțele sumei de întreținere, sau trebuie să fie în coloană separată? AlexandraAdina AlexandraAdina Buna ziua, Intrebarea mea se refera la modul de procedare al recuperarii fondului de reparatii de la cei care nu au platit in avans, Lucrarea de reparatie ... (vezi toată discuția)