avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare fond reparații: se poate trece suma la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare fond reparații: se poate trece suma la restanțele sumei de întreținere, sau trebuie să fie în coloană separată?

Buna ziua,
Intrebarea mea se refera la modul de procedare al recuperarii fondului de reparatii de la cei care nu au platit in avans, Lucrarea de reparatie este acum achitata. Suma restanta se poate trece la restantele sumei de intretinere sau va fi o coloana separata cu restantele fondului de reparatii? In cazul al doilea care este prioritatea incasarii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AlexandraAdina , utilizator 08:24, 16 Septembrie 2018
Puteti sa explicati mai bine situatia?
In ce situatie va aflati?
In general fondul de reparatii nu se restituie spre deosebire de fondul de rulment, insa depinde si de "obiceiul casei".
Îmi cer scuze. În calitate de administrator al unei asociatii de proprietari întreb. Cum recuperează asociația banii cheltuiti deja pe reparatii de la proprietarii care n-au vrut să plătească în avans?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Fondul de reparatii se repartizeaza conform partii indivize din asociatie si este trecut pe listele de cheltuieli rubrica separata . In cazul in care s-a depasit termenul de strangere a f..r cei restanti la f.r. vor fi cuprinsi la rubrica restante & penalitati & total de plată .
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divizare asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Asociatia de Proprietari din care fac parte , doreste sa se divida, astfel ca o scara se va constitui in Asociatie de Proprietari separata . Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Pentru un apartament vandut la licitatie fostul proprietar poate fi scutit de plata fondului de reparatii? legal23 legal23 Am fost executat silit si ap a fost vandut la licitatie. Doresc sa imi achit datoria la intretinere ptr a nu crea probleme ... (vezi toată discuția)
De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care ... AngiM AngiM De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care nu se rambursează la vânzarea apartamentului), cât și fond de rulment. În noiembrie s a ... (vezi toată discuția)