Buna ziua, am un teren cu casa pe care tatal meu a facut gardul dupa cum a fost cel vechi si anume ocolind o magazie a vecinului care intra pe terenul meu, la amenintarile cu caini de lupta a vecinilor, chiar daca stiau cu totii ca hotarul era altul. Acum am facut cadastrul si s-a constat diferenta aceasta de cca 1 m pe toata lungimea gardului. Cum pot muta gardul fara acordul vecinilor pe traseul real al proprietatii? am chemat expert pentru montarea stalpilor de delimitare conform cadastrului. Gardul este al nostru si este din plasa de sarma cu stalpi de metal. O problema ar mai fi ca au sapat pe acest teren canalizare cu toate ca le-am spus sa nu o faca deoarece nu este terenul lor. Este sau nu tulburare de posesie? cum pot actiona in aceasta privinta?
Multumesc!
Buna dimineata. O problema asemanatoare am avut si noi, dar fara acea canalizare, si n-am reusit sa ne intelegem fara actiune in instanta de granituie ( parca asa se cheama...)
in cazul meu cam un an parca... am reusit sa ne intelem pana la urma la apelul de la tribunal... Costul..nu mai stiu exact, trebuie un expert cadastrist sa faca expertiza terenului, masurarea efectiva si compararea cu ce e in acte, onorariu avocat, cred ca si vreo taxa de timbru...Nu stiu exact costurile, multe au fost suportate de persoana adversa si, la intelegere... a renuntat sa le mai ceara...