avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani însușiți de la locul de muncă. Cum să ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani însușiți de la locul de muncă. Cum să procedez pentru a rezolva această problemă?

Buna ziua! Acum ceva timp, am lucrat la o companie multinationala si am facut o prostie! Am facturat marfa pe anumiti clienti, marfa care a fost vanduta ulterior altor persoane, si eu nu am mai reusit sa depun banii! Am facut acest lucru din motive prostesti, nu am gandit efectiv ca nu voi putea recupera sa acopar! Prejudiciul este de aproximativ 15 000 de lei, despre care am fost informat telefonic de catre societate! In momentul in care am predat catre societate, masina de serviciu, sim-ul telefonic si tableta, am semnat o decizie, cum ca am luat la cunostinta motivul desfacerii contractului de munca, acesta fiind un prejudiciu de 8000 de ron din care am returnat 2500 ron! Restul de confirmari de solduri sau facut dupa ce eu nu am mai lucrat si au ajuns la suma de 15 000 ron! Va rog un sfat cum pot proceda si ce ma asteapta! Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi indicat sa ajungeti la o intelegere si sa acoperiti prejudiciul. Daca se depune plangere penala impotriva dvs, riscati sa fiti inculpat sub aspectul savarsirii infractiunii de delapidare.
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Momentan nu am primit citatie pentru a ma prezenta la procuror sau politie! Am auzit cum ca un procuror colecteaza declaratii de la acei clienti!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta presupune ca s-a depus plangere penala impotriva dvs. Asigurati-va apararea.
Exista pentru aceasta fapta, alta pedeapsa decat inchisoarea? Se poate diminua pedeapsa, la amenda penala sau inchisoare cu suspendare? Pentru aceasta fapta, exista circumstanta atenuanta? Daca merg eu inainte de a fi citat, sa caut procurorul care se ocupa de caz, ar conta undeva? Nu am alte antecedente! In aceasta situatie, mai exista posibilitatea de incerca sa fac o intelegere cu societatea?
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
Urbz, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca acoperiti prejudiciul se pot retine circumstante atenuante in cazul in care veti fi trimis in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare bună ziua , exista o plângere penala împotriva ... Lavinia345 Lavinia345 Delapidare Bună ziua , exista o plângere penala împotriva mea pentru delapidare. Suma este de aproximativ 20.000 de lei . Prejudiciul nu a fost recuperat, ... (vezi toată discuția)
Acuzat de delapidare ºi furt calificat. la ce pedeapsã sã mã aºtept? Villy_X Villy_X In cursul acestui an am fost acuzat de firma la are am lucrat de delapidare si furt calificat si s-a facut si o plangere penala impotriva mea.Faptul pentru ... (vezi toată discuția)
Furt din scoala gabriela_roxana gabriela_roxana Numele meu e Gabi si am si eu o intrebare la dumnevoastra ,ce ne sfatuiti sa facem daca tata a fost prins la furat in incinta unei scoli care era in reparatii ... (vezi toată discuția)