avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculul numarului de puncte din formula de calcul a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculul numarului de puncte din formula de calcul a pensiei in noua lege a pensilor

...formula de calcul a pensiei in noua lege a pensiilor este : Val. pensiei = nr. de puncte x VPR - val. punctului (de referinta) de pensie. VPR am inteles cum se calculeaza,dar ptr. calculul nr. de puncte se iau tot salariile brute lunare (sau nete) si salariile medii brute lunare (sau nete) raportate de INS, cf. legii 263/2010 ? (e o formula hibrid?) ptr ca daca legea noua se vrea pe principiul contributivitati 100% , atunci se ia val CAS virata lunar si atunci formula de calc. ptr. nr. de puncte se schimba, cred eu... Multumesc !
Cel mai recent răspuns: badeadan , utilizator 07:58, 3 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noua lege va fi si cea care se va aplica cand se va publica in monitorul oficial. Pana atunci doar vorbe de a atrage oamenii la vot. Nu mai cautati sa intelegeti ceva.
am inteles, multumesc
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai complet : sotia mea,asistenta medicala trebuia sa iasa la pensie in luna oct 2016,la varsta de 60/5 ani ,stg complet de cotizare 3o/5 ani (ea avea stg complet de cotizare 39 ani) Nu a iesit, sefii ei prelungindu-i CM pana la 65 ani. Din motive de sanatate sotia vrea sa se pensioneze in luna septembrie 2018 (varsta 62/4 ani) dar i s-a spus ca acum trebuie sa-si dea demisia si sa parcurga si un preaviz (unitatea la care lucreaza nu face concedieri nicicolective nici individuale). Cum trebuie sa procedeze si daca se incadreaza pana la jumatatea lunii septembrie sa iasa la pensie . Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
badeadan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare pensii badeadan badeadan In \'\'valtoarea\'\' asta cum se mai impoziteaza pensiile ? ; un ex. ptr. pensiile de 2000 lei(sau cele peste 2000 lei ?) (vezi toată discuția)
Pensia partial anticipata badeadan badeadan Buna ziua, am varsta de 62 ani,stagiu de cotizare de 37 ani (lucrez din 1980) si am lucrat in grupa II-a de munca 8 ani,8 luni si 25 zile; cf. legii ... (vezi toată discuția)
Pensii ; punctajul lunar ; baza de calcul a contributiei de asigurari sociale badeadan badeadan Am vazut ca la calc. puncajului lunar se ia cand venitul salarial brut cand venitul lunar asigurat (baza de calcul a contrib. de asig. soc.).Art 96 din lg. ... (vezi toată discuția)