avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu omiterea unui moștenitor, rezolvări ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu omiterea unui moștenitor, rezolvări și consecințe

As dori sa situ care sint optioneel mele in cazual urmator
Total meu a murit in urma cu 2o de ani.
Nu eram in tara
Mama mea a fact successiune, cu frati mei si soramea, pe mine nu mau declarat. Nu au cerut procura
Sora mea mia pus dupa un timp ca nu am fos declarata ca mostenitor.
Mama mea a murit recent , si mi sa spus ca nu fot fi declarata acum, pentru can nu am fost mentionata in succesiuneadupa tatal meu.

Care sint optiunile mele. Pot sa redeschid sucessiunea dupa tatal meu. ca sa fiu trecuta ca mostenitor. Trebuie sa anagajez un avocat ? sau pot sa fac asta la notar.
daca nu deschid proces pentru anulare dupa tatal meu pot sa particip la sucessiunea dupa mama mea
Pot sa fie repercursiuni asupra fratilor mei ama fac asta ?(lega
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineînţeles că eşti moştenitoare. Ai fost moştenitoare acum 20 de ani, eşti moştenitoare şi în prezent.
Rudele tale au dat declaraţii false la notariat pentru a te exclude de la moştenire (probabil că nu ai mâncat salam de soia, ca ei).
Poţi să-ţi iei partea după tatăl tău chiar şi acum, dreptul la acţiune este imprescriptibil (vei fi repusă în termen)
Este o minciună că nu ai dreptul să moşteneşti după părinţi.
Discută cu fraţii tăi şi spune-le să corecteze escrocheria pe care au făcut-o acum 20 de ani şi să îţi acorde cota la care ai dreptul acum după mamă şi după tată, prin bună înţelegere.
Dacă nu sunt de acord, poţi înainta acţiune în instanţă pentru a-ţi recupera cota, cu dobândă, deci o sumă mult mai mare.
Având în vedere că este o infracţiune veche, nu mai pot fi traşi la răspundere după 20 de ani (s-a prescris) dar se pare că vor să repete aceeaşi şmecherie şi acum.
Adică, să declare din nou, în fals, că nu exişti.
Spune-le că declaraţiile false în faţa notarului se pedepsesc cu închisoare.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Albert Kurtyan, Consilier juridic
La notar nu mai puteti redeschide procedura succesorala după tata.
Trebuie să contactați un avocat și să deschideți o acțiune în instanță pentru anularea certificatului de moștenitor.
Ulterior, dacă va mai exista înțelegere cu frații, puteti deschide procedura succesorala după mama.
Este o succesiune distinctă.
Formulati actiune in instanta prin care sa solicitati constatarea nulitatii absolute a certificatului de mostenitor. Este de preferat sa apelati la un avocat, procesul poate fi castigat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucessiune Radica64 Radica64 As dori sa situ care sint optioneel mele in cazual urmator Total meu a murit in urma cu 2o de ani. Nu eram in tara Mama mea a fact successiune, cu frati mei ... (vezi toată discuția)
Prblema importanta georgi18 georgi18 se mai poate intenta proces impotriva fratilor mei care la moartea tatalui meu au declarat ca nu exis si au luat toata mostenirea? (vezi toată discuția)
Cum pot afla masa succesorala? cyty cyty Tatal meu a murit in accident anul trecut si nu s-a deschis succesiune.Casa si alte bunuri erau pe numele fratilor.1ha de pamant are proprietari comuni mama si ... (vezi toată discuția)