Daca in data de VINERI 13.07.2018 am lucrat in intervalul orar 09.00-23.45, Care sunt drepturile mele ca salariat, avand in vedere ca durata unei zile de lucru este de 8 ore? Mentionez ca lucrez pe o masina si ca in ziua respectiva am parcurs o distanta mai mare de 500 de kilometri, apoi sambata si duminica am fost liber.
Orele care depasesc durata de 8 ore/zi constituie munca suplimentara.
In acest caz, angajatorul are obligatia sa vi le compenseze prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acestora.
In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut mai sus in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia, spor care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
Pentru mai mult de 12 ore lucrate intr-o zi si deplasare la mai mult de 5 km de localitatea în care salariatul îşi are locul de muncă, nu se acorda si diurna?
Activitatea se desfasoara pe o anumita zona, prin "vizite" la mai multi clienti ai firmei din zona respectiva, cursa insumand peste 500 de km si 15 ore de munca.