avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Media la purtare si admiterea la scolile de politie.
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Media la purtare si admiterea la scolile de politie.

Buna ziua, as vrea sa particip la concursul de admitere desfasurat de scoala de agenti de politie. Problema mea este ca din cauza absentelor media mea la purtare este 8,75. Avand in vedere ca media minima acceptata de MAI este 9,00, as fi eliminat din start. As vrea sa stiu daca exista vreo solutie din punct de vedere legal, daca pot contesta media la purtare avand in vedere ca mi-a fost scazuta din cauza absentelor si dupa starea dirigintei, fara sa se tina cont de regulamentul intern. Am solicitat catre Ministrul Afacerilor Interne o derogare, insa a trecut deja un an si nu am primit niciun raspuns. M-ar interesa daca pentru mine mai exista vreo sansa sa pot participa la concursul de admitere. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Boeriu Catalin , Consultant asigurari 10:42, 8 Mai 2019
Desigur că există remediu.
Regula de politică publică este următoarea: Poliţistul trebuie să fie o persoană onorabilă, cu caracter şi potrivire pentru profesie.
Trebuia să faci o cerere de admitere şi să primeşti o respingere pentru Nota la purtare de 8.75.
Apoi trebuia făcută o contestaţie şi invocată neconstituţionalitatea/nelegalitatea prevederii deoarece "nota la purtare" nu poate constitui un criteriu legal la admitere.
Mergi la scoala si obtinere procesele verbale pentru diminuarea scaderii notei la purtare.
Vezi motivul oficial pentru care ti-a scazut nota la purtare.
Procesele verbale ar putea determina refuzul candidaturii, nota la purtare NU. Daca ai avut un comportament periculos, infractional, de natura sexuală, agresiuni, hartuiri, crima organizată... etc. exista posibilitatea legala sa nu intrunesti conditia de "onorabilitate"
Este ridicola chiar institutia "notei la purtare".
Nota la purtare nu poate fi luata in considerare.
Dar te pot prinde cu procesele verbale, daca exista (si daca contin lucruri grave).
Poti primi derogare. Du-te personal la MAI cu cererea in mana. Cere audienta la un secretar de stat, unde explici ce si cum. Atentie, nu te duci cu mama sau cu tata de mana, ca nu sunt gustate chestiile acestea, te duci singur. Eventual ia cu tine si ceva dela scoala din care sa rezulte motivele diminuari de nota. Daca vrei cu adevarat, si-ti place meseria asta vei reusi. Bafta !
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
viorel55, utilizator
Încearcă metoda cea mai facilă. Deşi de un an de zile, puteai să desfiinţezi legea până acum...
Buna ziua, nu stiu exact daca exista vreun proces verbal conform caruia mi s-a scazut nota la purtare, dar voi merge la scoala si voi solicita informatii. Multumesc mult pentru indrumare!
Solicita o copie sau o adresa in care sa scrie ca nu exista niciun proces verbal de scadere a notei la purtare.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
Albert Kurtyan, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Salut,am media la purtare 8,75 scăzut pe motiv de absente si ... Remussss Remussss Salut,am media la purtare 8,75 scăzut pe motiv de absente si as vrea sa ma înscriu la concursul pentru poliție. Cum as putea rezolva ținând cont ca ... (vezi toată discuția)
Medie purtare si admitere unitati de invatamant mai Gabriel2106 Gabriel2106 Buna seara ! As vrea sa particip la concursul de admitere la pompieri. Problema pe care o am este media la purtare ( 8.75 ) media minima pentru admitere este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - problemă la admitere din cauza notei la purtare Șerban Nicu Șerban Nicu Incerc sa dau la scoala de Subofițeri dar m am lovit de problema notei la purtare, aceasta fiind 8. La momentul respectiv nu mi s a prezentat niciun proces ... (vezi toată discuția)