Buna ziua!.Stau intr-o casa cu un etaj , eu la etajul I si un vecin nou la parter.De curand vecinul a inceput sa faca foc cu lemne in bucatarie si mirosul de lemn ars se simte foarte tare in dormitorul meu care este deasupra.Ce pot sa fac pe cale legala daca nu o sa reusesc sa ma inteleg cu el pe cale amiabila?
Cu stima
Este necesara identificarea sparturilor/ neetanseitatilor prin care se propaga mirosul de lemn ars. Posibile fisuri in cosul de fum de la sobe/ masina de gatit.
In mod normal mirosul de lemn ars/ fumul apar cand bate vantul si ferestrele sunt deschise, nu permanent.
Captarea gazelor/ fumului prin cos este buna daca si cosul de fum este construit corect si nu are fisuri sau cosul nu este infundat cu funingine si trebuie curatat de cosar.
Ei folosesc soba veche de gatit , nu ai cum sa astupi toate fisurile iar cosul de fum are diametrul de 100 mm , au fost curatate. Fum inca nu intra in casa dar mirosul de lemn ars da.
Foc cu lemne
PalfiM
Sunt administratorul unui bloc de locuinţe foarte vechi(nu ştiu sigur din ce an) unde fiecare apartament are sobă de teracotă. Nu de mult am primit o ... (vezi toată discuția)