avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amenda + actiune in instanță?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

amenda + actiune in instanță?

O persoana a fost jignita, injurata, i s-a vorbit urat fara nici un motiv. Persoana jignita a facut reclamatie la politie, iar politia a aplicat amenda pentru persoana care a tulburat linistea.

Acum persoana ce a fost jignita, a introdus actiune in instanta impotriva persoanei vinovată cerand daune morale pentru jignire si altele.

E posibil ca persoana vinovata dupa ce a promit amenda de contravebtie de lapolitie, sa mai plateasca si daune morale catre persoana jignita care a introdus actiune pentru pretentii?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Narcisa_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Narcisa_ , utilizator 12:10, 29 Iulie 2018
Da, persoana care a suferit prejudicii morale poate solicita daune morale de la cel respunzator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,reclamanta are sanse de castig.
interesul e daca sotia poate introduce actiune pentru sot. Sotul a fost jignit, insultat, iar in calitate de sotie, se poate sa se introduca actiune in instanta de catre sotie pe motiv ca sotul i-a fost jignit, si in urma acestei jigniri a sotului, sotia suferă si ea?

Daca se poate introduce actiune, pe ce art. din C.P.C. se introduce actiune, si care este baza art. din cod civil pentru jigniri, injurii, insulte?
Nu este posibil,daca sotul are discernamant numai el are calitatea procesuala de a sta in proces ca reclamant.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Are discernamant, insa nu doreste sa introduca actiunea.
Eu ma simt dezamagita sa imi vad sotul jignit, de aceea doresc sa introduc eu actiunea pentru ca si eu m-am simtit rau cand sotului i s-a adus insulte si jigniri la adresa lui.

De asemenea, eu am reclamat la politie faptul ca cutarescu mi-a insultat si mi-a jignit sotul cu cu vorbe urate, iar pe baza reclamatiei facuta de mine in calitate de sotie, politia a aplicat amenda contraventionala persoanei care a vorbit urat.

Ce e de facut in situatia descrisa mai sus?
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
Narcisa_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da pe cineva in judecată pentru că ma jignit ? Adochitei Andreea Madalina Adochitei Andreea Madalina O persoană ma jignit in cel mai urăt mod posibil , deși eu i-am vorbit foarte frumos , ea a inceput cu jignirile , as putea să o dau in judecată?( am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,aș dori un sfat, constant și de vreme îndelungată îmi sunt aduse injurii ... Vale Valentina Z Vale Valentina Z Bună ziua,aș dori un sfat,costant și de vreme îndelungată îmi sunt aduse injurii,jigniri,daune morale,de către o persoana în vârstă,m-a jignit chiar ... (vezi toată discuția)
Am postat pe site-ul primăriei link la o comună pe care am dat-o exemplu și am fost jignită și umilită de administratorul paginii. ce pot face, unde mă pot adresa? angelica82 angelica82 Buna ziua, Acum 2 zile am postat pe un site public al comunei unde locuiesc , un link cu o alta comuna frumos dezvoltat a link care as fi vrut sa fie luat ca ... (vezi toată discuția)