avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot da pe cineva in judecată pentru că ma jignit ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot da pe cineva in judecată pentru că ma jignit ?

O persoană ma jignit in cel mai urăt mod posibil , deși eu i-am vorbit foarte frumos , ea a inceput cu jignirile , as putea să o dau in judecată?( am dovezi )ce șanse am de căștig? Plus că cere pensie alimentară viitorului meu soț , deși , nu este copilul său( și aici am dovezi )
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 00:13, 7 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți formula o acțiune în răspundere civilă delictuală solicitând repararea prejudiciului moral cauzat prin cuvintele jignitoare adresate.
Este dreptul acelei persoane să ceară pensie de întreținere viitorului dvs soț. Dvs nu aveți dreptul să vă amestecați în acest litigiu dintre cei doi. Este strict problema lui personală dacă este copilul lui, sau al altuia.

Nici acea persoana nu are dreptul să vă insulte, jignească..., dar litigiul este unul civil.
Înjurăturile, jignirile..., nu sunt prevăzute ca infracțiuni penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jigniri MirabelaAnca MirabelaAnca Am si eu nevoie de cateva sfaturi! Acum 3 zile ma aflam la tara in curtea mea si vorbeam cu fratele meu despre un vecin ( sa zicem barfa). De fapt il ... (vezi toată discuția)
Amenda + actiune in instanță? Narcisa_ Narcisa_ O persoana a fost jignita, injurata, i s-a vorbit urat fara nici un motiv. Persoana jignita a facut reclamatie la politie, iar politia a aplicat amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Jigniri aduse mamei, afirmatii fara dovezi helldevour helldevour Este vorba de site-ul de socializare Facebook in care am postat... un pamflet / ceva amuzant iar de la acest post un baiat in varsta de 16 ani a inceput sa ... (vezi toată discuția)