Dacă ati donat in timpul procesului de divorț se cheamă ca ati donat in timpul căsătoriei. Donațiile intre soți făcute in timpul căsătoriei sunt revocabile.
Sub imperiul noului cod civil, donatiile intre soti sunt revocabile in timpul casatoriei.
Art 1031 Orice donaţie încheiată între soţi este revocabilă numai în timpul căsătoriei.
Conform dispozitiilor art 5 al 2 si ale art 27 din legea 71/2011, tind sa cred ca revocarii donatiei dintre soti i se aplica noul cod:
Art. 5
(1) Dispozitiile Codului civil se aplica tuturor actelor si faptelor incheiate sau, dupa caz, produse ori savarsite dupa intrarea sa in vigoare, precum si situatiilor juridice nascute dupa intrarea sa in vigoare.
(2) Dispozitiile Codului civil sunt aplicabile si efectelor viitoare ale situatiilor juridice nascute anterior intrarii in vigoare a acestuia derivate din starea si capacitatea persoanelor, din casatorie, filiatie, adoptie si obligatia legala de intretinere, din raporturile de proprietate, inclusiv regimul general al bunurilor si din raporturile de vecinatate, daca aceste situatii juridice subzista dupa intrarea in vigoare a Codului civil.
Art. 27
Indiferent de data incheierii casatoriei, in ceea ce priveste relatiile lor personale si patrimoniale, sotii sunt supusi dispozitiilor Codului civil, de la data intrarii sale in vigoare.
În anul 2003 am dat-o în judecată pentru revocarea donației și am pierdut procesul , ori avocatul meu a fost cumpărat, ori pur și simplu așa era legea .