Intr-un stat de plata din 2007-2008 (tabel de plata) cu plata celor 100 de euro pentru cumpararea de manuale de catre cadre didactice, un nume este sters cu pasta corectoare si este scris peste ea un alt nume, fara sa existe langa corectura stampila scolii si semnatura directorului: actul a fost alterat. Pot sa-l dau in judecata pe directorul scolii pentru aceasta ilegalitate (mai ales ca am motive sa cred ca numele sters este al meu)?. Precizez ca politia mi-a dat raspuns ca pedeapsa penala pentru o astfel de (posibila) fapta este prescrisa. Directorul scolii a zis ca, oricum, actele de tipul asta se tin in arhiva numai 10 ani, atunci cand i-am spus sa-mi arate aceste tabele de plata (desi cei 10 ani se termina doar la 1 septembrie 1018 si eu cred, nu sunt sigur (ar fi bine daca mi-ati spune), ca actele de tipul asta (acte contabile) trebuie sa stea in arhiva 50 de ani.
Nu vreau sa-mi satisfac curiozitatea, stiu sigur ( si el stie ca eu stiu).
Vreau sa-l dau in judecata in proces civil, ca sa se stie ca a furat (sa stie si altii nu doar eu) ; chiar daca nu e vinovat penal, e vinovat moral. Deci vreau ca instanta sa declare ca directorul a falsificat acte contabile, chiar daca nu va fi condamnat pentru asta. Nu cred ca e o simpla curiozitate.
Referitor la actele contabile, directorul zice ca tabelele cu cei 100 de euro nu sunt state de plata si, deci, nu trebuie tinute in arhiva mai mult de 10 ani (mai ales ca banii aia au fost castigati printr-un proces dintre sindicat si minister) . Puteti sa-mi spuneti care este adevarul?
Pana la urma, e vorba de 300 de euro, cate 100 de euro pe an, dati in anii scolari 2006-2007, 2007-2008 si 2008-2009 pentru cumpararea de manuale.... de catre cadrele didactice.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.