avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fals in acte contabile facut acum 10 ani
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fals in acte contabile facut acum 10 ani

Intr-un stat de plata din 2007-2008 (tabel de plata) cu plata celor 100 de euro pentru cumpararea de manuale de catre cadre didactice, un nume este sters cu pasta corectoare si este scris peste ea un alt nume, fara sa existe langa corectura stampila scolii si semnatura directorului: actul a fost alterat. Pot sa-l dau in judecata pe directorul scolii pentru aceasta ilegalitate (mai ales ca am motive sa cred ca numele sters este al meu)?. Precizez ca politia mi-a dat raspuns ca pedeapsa penala pentru o astfel de (posibila) fapta este prescrisa. Directorul scolii a zis ca, oricum, actele de tipul asta se tin in arhiva numai 10 ani, atunci cand i-am spus sa-mi arate aceste tabele de plata (desi cei 10 ani se termina doar la 1 septembrie 1018 si eu cred, nu sunt sigur (ar fi bine daca mi-ati spune), ca actele de tipul asta (acte contabile) trebuie sa stea in arhiva 50 de ani.
Cel mai recent răspuns: ContSters489759 , utilizator 13:16, 29 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă S-a prescris nu mai aveti ce sa faceti.
Intr-adevar, statele de plata se arhiveaza 50 de ani. Pentru restul v-a raspuns dl. avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, pentru a fi satisfăcută o simplă curiozitate se pot analiza actele in conditiile legii.
Nu vreau sa-mi satisfac curiozitatea, stiu sigur ( si el stie ca eu stiu).
Vreau sa-l dau in judecata in proces civil, ca sa se stie ca a furat (sa stie si altii nu doar eu) ; chiar daca nu e vinovat penal, e vinovat moral. Deci vreau ca instanta sa declare ca directorul a falsificat acte contabile, chiar daca nu va fi condamnat pentru asta. Nu cred ca e o simpla curiozitate.

Referitor la actele contabile, directorul zice ca tabelele cu cei 100 de euro nu sunt state de plata si, deci, nu trebuie tinute in arhiva mai mult de 10 ani (mai ales ca banii aia au fost castigati printr-un proces dintre sindicat si minister) . Puteti sa-mi spuneti care este adevarul?

Pana la urma, e vorba de 300 de euro, cate 100 de euro pe an, dati in anii scolari 2006-2007, 2007-2008 si 2008-2009 pentru cumpararea de manuale.... de catre cadrele didactice.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
ContSters489759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte contabile 2 ContSters489759 ContSters489759 Vreau sa-l dau in judecata in proces civil, ca sa se stie ca a furat (sa stie si altii nu doar eu) ; chiar daca nu e vinovat penal, e vinovat moral. Deci vreau ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale restante în învãþãmânt cornelia.banu cornelia.banu Buna ziua! Am fost profesoară la o şcoală, iar în prezent sunt pensionară pentru limită de vârstă – 38 de ani în învăţământ. Vă ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns de specialitate-ajutor financiar 100 euro cadre didactice LUMI1971 LUMI1971 Am o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie prin care cadrele didactice si-au castigat in instanta plata ajutorului financiar 100 euro pentru carti ... (vezi toată discuția)