avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic la mai multe asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic la mai multe asociatii de proprietari

am si eu o intrebare....eu sunt jurist la mai multe asociatii de proprietari angajat cu conventie civila prin care mi se da pe luna o anumita suma de bani....cum as putea recupera acesti bani? cum as putea sa ii includ in cheltuielile de judecata la fiecare rau platni si cum as putea face dovada acestor cheltuieli...
Incheiati cu asociatia de proprietari un "Contract de asistenta juridica" pentru fiecare proces in parte.
Acolo stabiliti obiectul contractului, onorariu dv, etc.
Facturati, incasati comisionul pe baza chitantei pe care o depuneti la dosar pentru ca instanta sa hotarasca, odata cu obligarea restantierului la plata restantelor, penalizarilor, etc. si plata cheltuielilor de judecata suportate de asociatie - adica acel onorariu incasat de dv.
Ramai la conventia civila, daca nua i firma specializata nu poti incheia contract de asistenta juridica si factura ca onorariu .
Sugestia mea este sa procedezi altfel, ca sa cuantifici cheltuielile de judecata, prin conventia incheiata stipuleaza o suma fixa pentru fiecare dosar solutionat pozitiv si in favoarea asociatiei, care o poti raporta procentual la debitul persoanei rau platnice ori prin suma fixa pentru fiecare rau platnic .
Aceasta suma fiind obligatia de plata a asociatiei fata de tine stipulata intr-un contract legal, pe care il anexzii la dosarul instantei .
Mai concret nu -mi dau seama cum vrei sa ajuti asociatia ca sa pot sa raspund .

La cealalta problema fii inteligent, daca este adevarat ce ai afirmat, sentinta a fost comunicata cand erai in concediu nici o problema, inseamna ca poti demonstra acest fapt usaor si prin extensie faptul ca alcineva a print acest act si nu tu, fiind ascuns de tine .
juristconsult a scris:

Ramai la conventia civila, daca nua i firma specializata nu poti incheia contract de asistenta juridica si factura ca onorariu .

Eu am inteles ca @piutz este consilier juridic ceea ce inseamna ca este membru in baroul consilierilor juridici, are o profesie liberala, poate sa-si faca meseria prin incheierea de contracte, sa detina si sa elibereze factura si chitanta, etc.
De ce ar trebui sa aiba o firma pentru a practica o profesie de cosilier juridic?
Daca nu e corect ce spun va rog sa ma corectati, ca omul cat traieste invata.
NU exista "baroul consilierilor juridici". Confundati baroul(avocati) cu uniunea colegiilor consilierilor juridici. Doar avocatura este profesie liberala. Consilierul juridic poate fi doar angajat.
Cat privesc firmele infiintate de consilierii juridici cu obiect unic de activitate existau actiuni in toata tara introduse de uniunea barourilor.
Au existat actiuni fara nici un rezultat benefic pentru barouri, oare cand ne vom gandi profesia in afara criteriului limitat si limitativ al - angajatului -

Alte discuții în legătură

Din ce bani platim avocatul/reprezentantul in instanta al asociatiei ? Daniel4x4 Daniel4x4 Buna seara ! Asociatia noastra a desemnat-o pe d-na Administrator pentru a ne reprezenta in instanta in procesele deschise pentru recuperarea restantelor de ... (vezi toată discuția)
Costuri actionare in instanta rau platnici intretinere randra51 randra51 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc in care cel putin 3 proprietari au datorii la intretinere mai mari de 5000 de lei/fiecare. Ca urmare a acestor datorii, au ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie propietari eugenb2008 eugenb2008 Asociatia noastra are probleme cu cativa locatari care au restante la intretinere. Au fost dati in judecata unde s-a castigat procesul cu restantierii. Dupa ... (vezi toată discuția)